Det er en felles strategisk næringsplan for regionen som har vært fokuset på møtet.

Representantene som har representert Midt-Troms er ordfører i Dyrøy, Marit Alvig Espenes og prosjektansvarlig Bjørn Fredriksen fra Lenvik kommune.

– Nå har vi sekken full av gode idéer fra andre byregioner som har en slik plan på plass, sier de i en pressemelding.

Samarbeid

På det felles kommunestyremøtet på Setermoen 13. februar ble det diskutert både styrker og svakheter, trusler og muligheter innenfor næringslivet i Midt-Troms.

Nå skal de ta med seg kunnskapen fra Ålesund hjem til regionen.

– Nå er vi snart klar med en tilbudsforespørsel på utarbeidelsen av en næringsplan for regionen. Dette tror vi blir en spennende jobb som flere fagmiljø har lyst til å være med på, står det videre i pressemeldingen.

Potensiale

Målet er en felles plan som viser hvordan regionen skal nå sine mål om vekst innen spesielt områdene sjømat, reiseliv og forsvar, som er utpekt som strategiske næringssatsingsområder i Byregionprogrammet Midt-Troms.

– Dette er tre hovedområder med et stort potensiale for vekst og for internasjonal samhandling. Vi tror mange av våre ungdommer kommer til å jobbe med dette i framtida, sier Alvig Espenes.

Det påpekes at det samtidig skal være rom for spesifikke satsinger i hver kommune.

Fremtiden

Styringsgruppen poengterer at ved å utpeke tydelige satsingsområder håper byregionprogrammet på god samhandling mellom utdanningsinstitusjonene og næringslivet i Midt-Troms.

– På en slik måte vil bedriftene får tilgang på den kompetansen de trenger i framtida, står det i skrivet.

–Vi må ha et langsiktig perspektiv for å vokse videre som en attraktiv region, avslutter Fredriksen.

Alle byregionprogram i Norge var samlet i Ålesund på nettverkssamlingen. Totalt var det 250 deltakere på møtet.