Det svarer Huitfeldt på spørsmål fra Folkebladet om hvorfro Ap valgte å ikke være med på å fremme representantforslaget om å bevare 339-skvadronen og hovedbasen for helikopter på Bardufoss.

Spesialstyrkene

– Ett eksempel på hvordan dette forslaget ikke er ansvarlig forsvarspolitikk er at det ikke inneholder noen løsning for helikopterkapasitet for spesialstyrkene, sier Huitfeldt.

– Arbeiderpartiet vil sikre helikoptermiljøet på Bardufoss, ikke avvikle det. Vi vil ha egne helikopter dedikert til hæren og basert på Bardufoss. Vi fikk i forliket om langtidsplanen gjennomslag for at spørsmålet om hærhelikoptre først avgjøres når landmaktutredningen behandles politisk i Stortinget i oktober/november 2017. Inntil videre skal dagens helikopteroppsett på Bardufoss forbli i praksis uforandret. Det er selvfølgelig uaktuelt for Ap å bryte avtalen vi inngikk i fjor høst, sier Huitfeldt.

Ansvarlig politikk

Skuffet

Målselv-ordfører Nils Foshaug (Ap) er skuffet over at Ap ikke ville være med å fremme representantforslaget til Senterpartiet.

Forstår ikke hvorfor

– Jeg hadde håpet at Ap-ledelsen hadde støttet forslaget siden innholdet er veldig likt det Jonas Gahr Støre og Anniken Huitfeldt presenterte i en kronikk i januar. Når de ikke gjorde det, så er jeg skuffet. Jeg klarer ikke helt å forstå hvorfor, sier Foshaug.

Han har heller ikke fått noe svar på hvorfor AP-ledelsen ikke gikk for forslaget.

– Jeg skal i hverfall minne Jonas og Anniken på hva de skrev i kronikken i januar. Det er jo akkurat det samme som forslaget fra Sp, sier Foshaug.

Kjempe videre

Han har merket seg at Anniken Huitfeldt gikk hardt ut mot Sps Sandra Borch.

– Det får stå for Huitfeldts egen regning, men jeg tenker at valgkampen har startet, det kan det ikke være tvil om, sier Foshaug.

– Dette betyr lokalt at vi må bare fortsette å trykke på. Ved et regjeringsskifte med Ap/Sp blir det viktig å ha et solid Sp som kan hjelpe Ap til å gjøre gode vedtak der vi nå ikke når inn. Hvis jeg får taletid vil jeg snakke så mye om helikoptrene som jeg kan på landsmøtet i april, sier Foshaug.