Ungdomskoret Privilegium er musikalske gledesspredere. De er et ensemble med trøkk, enten de synger a cappella, som vokalgruppe, akkompagneres av sitt faste husband eller får musikalsk følge av Sørreisa damekor. Du trenger ikke ha en religiøs innfallsvinkel for å nyte korets god musikk. De synger, de danser, og de gestalter det glade budskap som ikke bare ligger i det religiøse, men i all god musikks iboende natur.

Etter mer enn 40 år er koret en av midtfylkets store kulturbærere. De har dirigent Lise Løvland fra Sørreisa, og de har tradisjon i å legge en konsert til kulturuka. Koret har alltid hatt et åpent, internasjonalt miljø: Hit kommer AFS-studenter og tilflyttere. Det gjør noe med miljøet, og det gjør koret til en døråpner, der medlemmene møtes i musikkens universelle språk. Privilegium opptrer som flerstemt kor, med egne sangsolister og med sitt husband, kvintetten som sørger for å gi den grunntonen og den dybden som et så stort ensemble behøver.

Til repertoaret hører Eurythmics’ «Sweet Dreams (Are Made of This)» kun akkompagnert av perkusjon og Hezekiah Walkers «I Feel Your Spirit» i et sammensatt korensemble med Sørreisa damekor. Damekoret, Privilegiums musikalske gjest, fremfører alene negro spiritualen «Gonna Ride Up in the Chariot» og «Berg og båre» av Kari og Ola Bremnes. Sammen med «Hjerteslag» er den en av kveldens få tekster på norsk.

Men fredag reiser Privilegium Gospel på turné til London. Da skal de ikke bare synge i kirker, men også ha tre skolekonserter på mandag, hvor de blant annet skal lære bort en norsk-engelsk sang.

Generalprøven var i kulturhuset tirsdag kveld. London har mye å glede seg til.

Therese Minde Fyhn, en av Privilegium Gospels solister. Foto: Arne Ivar Hanssen
Stian Kvien som solist. Foto: Arne Ivar Hanssen
Ane Dahlø, solist på låten «Hjerteslag». Foto: Arne Ivar Hanssen