Det opplyser Alf Tråsdahl, som selv har tre av sine voksne barn med i denne konserten. De mest langtreisende besøkende kommer imidlertid fra Nashville, Tennesse i USA, nemlig Lady Love, Reggie og Bret.

– Det er faktisk tredje gang Lady Love, Reggie og Bret besøker Finnsnes. De er nå ute på en turné som skal vare i 28 dager der de gjør konserter over hele verden. En av disse konsertene er i Kulturhuset på Finnsnes, påpeker Tråsdahl. Ifølge ham kaller Lady Love, Reggie og Brett Norge sitt andre hjemland.

Konserten på Finnsnes er en del av «Reggie an Lady Love Smith´s around the World in 28 Days Tour». Finnsnes er ett av tre steder de besøker i Nord-Norge. De har tidligere stått på scenen i mer enn 12 land, og opptrådt blant annet på Super Bowl, Carnegie Hall i New York og Kreml i Moskva. Fra april i år blir Reggie også en del av Gaither Vocal Band, som er en anerkjent og verdenskjent sanggruppe som fremfører gospelmusikk.

Gjestekor

– Gospel er jo en forholdsvis bred sjanger. Hva er det gjestene fra USA skal gjøre på denne konserten?

– Vi kan kalle det for Sørstats-gospel. Det består av alt fra det storslåtte og voldsomme til det helt rolige.

I konserten medvirker også Chorus Borealis fra Målselv under sin dirigent Tor Eriksen. Koret har et variert repertoar, der også gospel er representert.

– Chorus Borealis er jo et veldig dyktig kor som er med i akkurat dette opplegget for første gang. Koret skal til sammen ha fire egne innslag i konserten, men kommer nok også til å gjøre noe sammen med Lady Love, Reggie og Bret.

Tråsdahls

Tråsdahls, som består av Bente Anita Tråsdahl Bjørnholm, Linda Tråsdahl og Ole Bjarne Tråsdahl, har vært også vært med på de to første konsertene som Lady Love, Reggie og Bret gjorde på Finnsnes, den gang i Finnsnes kirke. Alle tre er Alf Tråsdahls, som selv er gammel korentusiast, nå voksne barn.

– De skal til sammen ha to innslag i konserten, avslører Alf Tråsdahl, som er den som har stått på for å få de amerikanske musikerne til Finnsnes alle tre gangene de har besøkt stedet.

Lady Love, Reggie og Brett er ute på en verdensturne.
Søksenkvartetten som bare kaller seg Tråsdahls medvirker i konserten. Foto: Linda Irene Svendsen