Rektor i ved Senja videregående skole, Stein-Erik Svendsen, sier de får gitt en fullstendig undervisning, tross forsinkelsen.

– Det er klart at dette ikke er spesielt heldig. Samtidig så har vi hentet utstyr fra Bardufoss og Gibostad, og på den måten får vi gitt et riktig pedagogisk tilbud. Men verktøyet er gammelt og vi ser jo frem til nytt moderne utstyr, sier Svendsen.

Det er TIP, Teknikk og industriell produksjon som ikke har fått utstyret, som er bestilt gjennom Tools AS.

Det er snakk om utstyr for over fem millioner kroner som ikke har kommet frem. Dette er en større del av leveransen som totalt ligger på rundt syv millioner. Nå truer Fylkeskommunen med døgnmulkt.

– Kontrakten vi har med Tools skulle ferdigstilles 3. mars, når det er så stor del av leveransen som ikke er levert innen denne tiden, straffer vi leverandøren for dette og gir døgnsmulkt, forteller fylkesbyggesjef Jan Inge Hille.

I starten vil boten være på 0,4 prosent av kjøpesumen, før den etter 25 dager vil løpe på 10 prosent av kjøpesummen. Etter 25 dager vil døgnmulkten opphøre.

– Det er en hard straff, men slik er det og det er det vi forholder oss til. 0,4 prosent er rundt 30.000 kroner om dagen, og 10 prosent er da rundt 700.000 kroner, forteller Hille.

Leverandøren beklager

Regionsdirektør i Tools AS, forteller at levering på større verktøymaskiner fra fabrikk er årsaken til sen leveranse til skolen.

Johnny Berg, regiondirektør nord i Tools, sier til Folkebladet at det er beklagelig at leveransen har blitt så sen.

– Vi har hatt utfordringer med leveringstider på en del større verktøymaskiner fra fabrikk. Dette er selvsagt svært beklagelig, og vi jobber hardt med å korte ned leveringstiden på disse maskinene.

Han ønsker ikke å gå inn nærmere på hva bedriften tenker om døgnmulkten.

– Vi forholder oss til kontrakten som er inngått med Troms fylkeskommune, sier Berg.

– Når vil leveransen kunne fullføres i sin helhet?

– Tools har løpende og god dialog med Troms fylkeskommune og våre underleverandører, og jobber intensivt med å få ferdigstilt leveransen, avslutter Berg.