Forrige sesong øvde skolekorpset inn noen ABBA-sanger, men materialet ble stort sett liggende ubrukt. Nå hadde de lyst å bruke materialet i en egen konsert, forteller Hella Helling (14) og Thea Korneliussen (16).

– Nå får vi hele den konserten som vi ønsket oss, smiler de.

Vokalister

Konserten er torsdag kveld i kulturhuset, og fredag inviterer det sammensatte ensemblet til skolekonserter på dagtid for 3. og 4. trinn ved Skøelv og Gottesjord skoler, for mellomtrinnet og deler av ungdomstrinnet. Det er artig å få presentere et slikt materiale for dem på samme alder, selv om det er ekstra nervepirrende. Men korpset står ikke alene på scenen disse to dagene. Med seg har de både et backingband bestående av kulturskolelærere samt et knippe vokalister fra 8. og 9. klasse: Aurora Knutsen, Mia Solset Malik, Ingrid Bergmann Larssen, Eline Rismo, Ferdinand Bie og Kaja Simonsen.

– Vi har spilt med sangerne noen ganger før, blant annet på julekonserten og på korpsets 50-årsjubileum, forteller Hella.

Dermed blir det et stort ensemble med mye trøkk som skal presentere svensk toppmusikk. Til sammen vil det være over et halvt hundre sangere, bandmedlemmer og musikanter i aksjon under konserten. Flere av blåseelevene i kulturskolen skal dessuten spille to låter sammen med korpsets aspirantgruppe. Kulturskolebandet 7eight5 deltar også med «Ring Ring» fra ABBAs aller første album. Før og etter konserten torsdag blir det kafé i foajeen. Også den er det arrangørene selv, skolekorpset, som står for. Tanken bak opplegget med skolekonsertene fredag er også å kunne gjøre flere kommende musikanter interessert. Korpset vil også i år kjøre gratis vårkurs for dem som ønsker å prøve hvordan det er å spille et korpsinstrument.

Fengende

De fleste sangene som blir fremført, er brukt i musikalen Mamma Mia fra 1999 eller filmen ved samme navn fra 2008.

– Dette er fengende låter som folk kjenner, forteller Thea.

Selv har hun «Voulez-Vous» som favoritt. Hella liker «Waterloo» best.

– Og dette er låter man aldri blir lei av, føyer hun til.

Med over femti sangere og musikanter på scenen samtidig kan skolekorpset love en konsert med mye trøkk og mange fengende låter – her fra en øving i forrige uke. Foto: Arne Ivar Hanssen