Dersom ikke fristen overholdes, vankes det trolig tvangsmulkt.

Saken går helt tilbake til 1997 da Tranøy kommune lovet å montere mekanisk ventilasjon i lokalene til teknisk avdeling. Per dags dato er det ennå ikke gjort, slår Arbeidstilsynet fast.

20 år gammelt løfte er ennå ikke innfridd Tranøy kommune lovet å montere mekanisk ventilasjon i lokalene til teknisk avdeling i 1997. 20 år senere er det ennå ikke gjort. Må forbedres

Etter at Folkebladet omtalte saken i slutten av februar i år, møttes Arbeidstilsynet og representanter fra Tranøy kommune i midten av mars. Tema var de påpekte påleggene, samt svaret fra kommunen.

Påleggene omhandler ventilasjon og prosessavsug, samt utforming av arbeidslokalene.

Ifølge Arbeidstilsynets siste rapport, ble flere ulike løsninger drøftet under møtet. Dette for å forbedre forholdene for de ansatte ved lokalene i Solliveien.

«Det var enighet om at forholdene for de ansatte må forbedres fram til de eventuelt får nye lokaler etter sammenslåing med Lenvik kommune», heter det i rapporten.

Haster

Nå har kommunen fått ny frist for å imøtekomme kravene fra Arbeidstilsynet - 12. april 2017.

«Det haster å få på plass tilfredsstillende løsning før feriesesongen starer», poengteres det av Arbeidstilsynet.

Nå må Tranøy kommune som arbeidsgiver sørge for mekanisk ventilasjon, prosesstilpasset avsug og andre ventilasjonstiltak for alle arealer tilknyttet teknisk avdeling sine lokaler.

- Dette for å redusere arbeidstakernes eksponering for kjemikalier og forurensninger til et minimum, skrives det.

Tvangsmulkt

Kommunen må samtidig sørge for at arbeidslokalet og atkomsten er utformet slik at en tilfredsstillende og velferdsmessig standard er ivaretatt.

Herunder beskrivelse av virksomhetens garderober og toaletter for kvinner og menn, samt hvordan kravet til ren og skitten sone ivaretas i hele bygget.

Folkebladet har ikke klart å komme i kontakt med virksomhetsleder Fred-Inge Fredriksen.

Den sammenlagte tvangsmulkten er på 12.000 kroner i uka (mandag til lørdag).

Frist: Tanøy kommune må etterkomme Arbeidstilsynets pålegg før 12. april i år. Hvis ikke vankes det trolig tvangsmulkt. Det har ikke lyktes Folkebladet å komme i kontakt med virksomhetsleder for teknisk drift i Tranøy kommune, Fred-Inge Fredriksen. Foto: Linda Pedersen Foto: Linda Pedersen
Pålegg: Tranøy kommune har fått ny frist for å imøtekomme Tranøy kommunes krav. Foto: Maria Holm Simonsen Foto: Maria Holm Simonsen