Ordfører Jan-Eirik Nordahl klippet selv snora for å markere åpning av både jubileumsår og aktivitetsdag. Her var det hester og kaniner, skiløyper og snøhauger for lek ute, mens Vennekoret, Young Voices og Roy-Frode Løvland stod for den musikalske rammen innomhus.

– Før internatet ble bygd, var det overnatting i bedehuset. Jentene sov i salen, guttene på loftet. Alle hadde en ryggsekk med tallerken, gaffel og skjei – og ingen hadde lyst til å dra herfra når leiren var over, mintes Sigurd Hanssen fra sine år tidlig på leirstedet.

Han husket fremdeles sangen tre gutter laget en mygg-sommer på Tømmerneset. Lørdag ble den igjen fremført akkompagnert av Løvland på piano, og teksten fortalte kanskje mest av alt at selv et kløende myggstikk ved vatnet tilhører gode leirminner.

Sentralt

Det er første gang leirstedet har eget arrangement i kulturuka, og tidspunktet er ikke tilfeldig. I år markerer Tømmerneset 70-årsjubileum, og herfra har mange gode minner. Utallige barn, unge og voksne har gjennom de siste seks tiårene enten vært deltagere, leirledere eller overnattingsgjester i de naturskjønne omgivelsene ved et langgrunne Finnfjordvatnet.

Eiendommen ble kjøpt i 1947, og tre år senere ble den første bygningen satt opp, en tømmerhytte som fikk navn etter den første misjonsstasjonen i Sør-Afrika.

Gjenta

Frem til i dag har leirstedet innbefattet både hovedbygning, internat, naust og hytte. Sommeren 2006 hadde Det norske misjonsselskap landsstyremøte her. Oddrun Grønvold Karlsen har vært daglig leder for leirstedet siden september.

– Å ha en slik aktivitetsdag under kulturuka er noe vi håper å gjenta. Tømmerneset er et utrolig fint sted – ikke minst om sommeren med kanoer og skogsturer. Men om vinteren er det også løyper opp til Vakkerhumpen og til Reinvatnet. Vi har mye utleie til bursdager, konfirmasjoner og kurs, og hver høst er det fårikålaften. Flere ganger i året er det konfirmasjonsleir her, og misjonsselskapet har barneleir. Det ligger sentralt til mellom Sørreisa, Finnsnes og Bardufoss, og dette er kanskje et sted som flere bør bli klar over, smiler Karlsen.

jubileum: Ordfører Jan-Eirik Nordahl klipper åpningssnora for aktivitetsdagen og jubileumsåret på Tømmerneset - assistert av Sigurd Skollevoll og Sigurd Hanssen. Foto: Arne Ivar Hanssen
kos: Hanna Helling og hesten Glød er populære midtpunkt på en aktivitetsdag. Foto: Arne Ivar Hanssen
ski: Celine Sande Jensen (2) hadde funnet frem skiene og fikk prøve de nykjørte løypene på Tømmerneset – før det var korsang og kaker innomhus. Foto: Arne Ivar Hanssen