Torsdag overtok familien offisielt «Ølningen kafé og bar», bare noen få meter fra hvor de i fjor åpnet kiosk. Nå skal de satse mer på turistene.

– Nå har vi overtatt bygget og kan igangsette en totalrenovering i begge etasjer. Vi skal få helt nytt kjøkken med resturant i begge etasjer. Det har vært noen eiere de siste årene, men har vel aldri vært totalrennovert før, det skal vi gjøre nå, forteller styreleder Bengt Øynes, i det nyopprettede selskapet.

Helårlig

Den nye resturanten som har fått navnet «Skreien spiseri», skal ha en meny, hovedsaklig bestående av fisk.

PUSSER OPP Nå er familien i full gang med å pusse opp inne i lokalet.

– Dette er et konsept turistene har etterpurt, også etterlyst av våre samarbeidspartnere. Vi skal ha lokale leverandører og blant annet samarbeide med Hamn i Senja. Tiden er moden for denne satsingen nå, det rører seg i markedet på Senja nå, og det er veldig spennende, sier Øynes.

Han forteller at de kommer til å satse på helårlig drift og ansette flere.

– Hundre prosent stabilitet og helårlig drift er viktig for oss. Folk som kommer kjørende utover skal ikke komme til stengte dører. Jeg har nå sagt opp min stilling som kjøkkensjef på sykehjemmet og kommer til å inna en stilling i driften. Så ser jeg for meg å kunne ansette en og en halv stilling til, forklarer han.

Ulikt konsept

Widsten handleri skal i fremtiden også bestå, det tror familien det er marked for.

– Kiosken og gatekjøkkenet vil bestå slik det er i dag. Det er marked for begge plasser, som er vidt forskjellige. Vi kommer til å ansette slik at folk kan kunne jobbe på begge plassene. Slik skal vi tilby mer stabilitet og gir oss muligheten til å regulere i henhold til sesong, sier Øynes.

FASADE Ølningen i Gryllefjord er nå overtatt av familien Øynes.

De ønsker ikke å oppgi prisen de har gitt for «Ølningen», men bekrefter at det er i henhold til markedspris.

Viktig

Ordføreren i Torsken, Fred Ove Flakstad er synes at det er kjempeflott at det satses i kommunen.

– Det er viktig og gir kommunen og plassen flere valgmuligheter. Det er bra å ha ulike tilbud som vi kan tilby både til turister og fastboende. Ikke minst er det viktig at noen lokale som tørr og vil satse. Dette synes jeg er utrolig bra, sier Flakstad.

«Skreien spiseri» håper å kunne åpne dørene før 17. mai i år.