Lederne ved senteret, Anita Terese Thomassen og Anna Aglen Løkse, forteller at de frivillige ved senteret har gjort en kjempestor innsats for å samle inn pengene.

Behov for en nyere bil

Bakgrunnen er at den gamle bilen, en Ford fra 1998, ikke lengre holder mål.

– Nei, den er ikke god nok i forhold til sikkerhet. Den er godkjent, men nyere biler er langt sikrere. Dessuten er den vanskelig å kjøre spesielt på vinteren, sierAglen Løkse.

Innsamlingen til bilen har pågått mer enn to år. Opprinnelig begynte de for å få en garasje, men det viste seg etterhvert at behovet for en ny bil ble større.

– Vi har gitt beskjed til alle givere at dette har blitt endret, sier Aglen Løkse.

– Hvordan har dere samlet inn så mye penger?

– Vi har fått pengegaver, hatt loddsalg og solgt kaffe og vafler. Og om noen ønsker å hjelpe oss ytterligere oppfordrer vi de til å ta kontakt med oss, sier Thomassen.

Brukes av flere

De forteller at handikapbilen i Salangen brukes av flere rullestolbrukere og andre som har behov for transport.

– For eksempel når beboere på sykehjemmet skal til tannlegen kan de ikke ta drosje, da bruker vi handikapbilen. De gir beskjed til oss og skaffer frivillige til å kjøre, sier Aglen Løkse.

– Det kan også være at noen hjemme har behov for å hentes, til for eksempel arrangementer de ellers ikke kunne deltatt på, sier Thomassen.

Må kjøpe på auksjon

Frivilligsentralen ønsker fortsatt at kommunen skal eie og drifte bilen. Formannskapet får saken på bordet 22. mars. Administrasjonen har innstilt på at kommunen vedtar å kjøpe inn en brukt handikapbil innenfor en utgiftsramme på 350.000 kroner. I saken kommer det frem at det ikke er mulig å gjennomføre en forenklet anbudsprosess ved kjøp av bruktbil. Slike biler selges utelukkende på auksjon, noe kommunen da vil gjøre. Ut fra delegasjonsreglementet må denne saken også behandles av kommunestyret.