Det er næringsminister Monica Mæland (H) som legger frem den etterlengtede reiselivsmeldinga fredag. Reiselivssjef Line Miriam Sandberg i Visit Senja gleder seg.

– Jeg er spent og forventingsfull. Jeg har ikke sett meldinga på forhånd, og vet ikke hva den inneholder, men jeg har skjønt at det blant annet skal stå noe der om kulturisme og fisketurisme etter det jeg har forstått, sier Sandberg.

Skjer i Tromsø

Det tar hun som et godt tegn for Nord-Norge. Reiselivssjefen tolker det også i positiv retning at reiselivsmeldinga legges frem i Tromsø.

– Det synes jeg er flott, og det er jo nettopp Nord-Norge som har hatt den største veksten i reiselivet – hele 17 prosent. Det er en mye større vekst enn noen andre regioner av landet kan vise til, opplyser Sandberg.

MELDING Monica Mæland legger frem reiselivsmeldinga fredag.

Det er 17 år siden det sist ble lagt frem en reiselivsmelding. Sandberg mener det er et av bevisene på at reiselivet i lang tid har vært stemoderlig behandlet.

– Det er derfor på tide med en ny reiselivsmelding, for det har skjedd enormt mye med reiselivet det siste tiåret. Bare de siste årene har vi i Nord-Norge hatt en kraftg økning på vinterturismen, noe som gir muligheter til å utvikle flere helårsbedrifter, mener Sandberg.

Håp

Reiselivssjefens håp er at reiselivsmeldinga inneholder retningslinjer og målretta satsingsområder. Det vil nemlig være noe reiselivet bevisst kan gripe fast i.

– Som reiselivssjef for hele senjaregionen er jeg sikker på at denne meldinga kommer til å bety mye fos oss, og vil vise et mulighetsrom som i dag kanskje ikke fullt ut er tatt i bruk, sier Sandberg.

– Du er ikke redd for å bli skuffa?

– Det er et uttrykk som heter «til lags åt alle kan ingen gjera», men uansett er utgangspunktet mitt at jeg er positiv til denne reiselivsmeldinga som endelig kommer. Vi får krysse fingrene for at det ligger gode tiltak som vi kan utnytte i denne.

Mæland legger frem reiselivsmeldinga fra en av Tromsøs mest kjente attraksjoner, nemlig Fjellheisen.