Det forutsetter imidlertid at været roer seg, for per dags dato er alle flyrutene til «The Big Apple» fra Skandinavia kansellert.

– Mye kan skje med været på en uke, så jeg er ikke akkurat redd, forteller Ingvill Konradsen Ceide.

Ett års ventetid

Utstillingen som på norsk betyr «Barn» har allerede prydet Finnsnes og Hamar. I sin tid startet den som et samarbeid mellom Prosjekt Haiti og Barnebyen Finnsnes.

– Det er faktisk ett år siden søkte vi om å få ha fotoutstilling i Den norske Sjømannskirka i New York, forteller Konradsen Ceide og gleder seg til 23. mars.

Hun er kvinnen bak den humanitære bistandsorganisasjonen som ble opprettet for 17 år siden.

– Vi har blitt kjent med mange opp gjennom tidene, blant andre biskop Ingeborg Midttøm i Molde. Hun har vært og besøkt oss på Haiti. Det er takket være henne at vi fikk denne muligheten, sier Konradsen Ceide.

For det er ikke bare enkelt å få innpass i en Den norske sjømannskirka i New York der det er utstillinger, liv og røre året rundt.

– Vi fikk rundt ett års ventetid og takket ja ved første anledning, forteller hun.

God respons

Bildene til fotoutstillinga, som skal stilles ut i galleriet Trygve Lie, er tatt av Konradsen Ceides yngre bror, Sveinung Konradsen.

– Hva er målet?

– Dette er en fotoutstilling som forteller om prosjektet, utfordringene i landet og jobben vi gjør. Bildene viser søte, små, uskyldige barn som rakst må vokse opp når hverdagen handler om å overleve, svarer Konradsen Ceide.

– Hvordan har responsen vært på de tidligere utstillingsstedene?

– Dette er jo i utgangspunktet en salgsutstilling, selv om det ikke er hovedfokuset vårt. Vi gjør dette for å informere, men det har vært mye folk på begge åpningene. Vi har også solgt en del, svarer hun.

Washington

Både Ingvill Konradsen Ceide og ektemannen Luc Edwin Ceide vil være å finne på åpninga, så vel som biskop Midttømme og fotografen selv.

– Skal dere stille ut andre steder?

– Vi har ei venninne som skal hjelpe oss med en utstilling i Washington, men det blir sikkert flere utstillinger etterhvert, svarer Konradsen Ceide avslutningsvis.