Gladnyhet for de som bor i Midt-Troms. Nå skal det bli mulig å ta Widerøe fra Bardufoss og lande i Tromsø eller Bodø for eventuelt å ta fly videre. Widerøe slapp nyheten på mandag. Oppstart for de nye rutene blir 1. mai.

– Årsaken til at vi får det til nå er et nytt anbudssystem der det nå stilles krav til årskapasitet. Det gir oss en langt større fleksibilitet og det gjør at vi nå kan få frigjort kapasitet til å fly andre ruter vi har sett på som interessant tidligere, men som vi ikke har hatt fly og crew til. Som til og fra Bardufoss, sier hun.

Ikke redd konkurranse

Brandvoll tilbakeviser at den nye ruten på Bardufoss har noe å gjøre med en fryktet konkurranse med det nye selskapet Fly Viking.

– Nei, på ingen måte. Konkurranse er sunt og det skjerper oss. Vi har planlagt dette lenge, og vi ser på Bardufoss som en spennende rute. Vi gjør også dette på grunnlag av tilbakemeldinger fra politikere, Forsvaret og næringslivet i regionen At det også er en spennende turistvekst i regionen, som ser ut til å vokse enda mer, er også en motivasjon for oss, sier Brandvoll.

Tre dager

Widerøe skal fly hver dag i uka, bortsett fra tirsdag og onsdag. Mandag, torsdag og fredag blir det Bardufoss-Bodø med retur. Torsdag, fredag og søndag går det fly tur-retur Tromsø. Alle disse rutene skal korrespondere med andre ruter, for eksempel videre sørover med SAS.

Prisene starter på 599 én vei Tromsø-Bardufoss og 699 kroner én vei Bodø-Bardufoss. Widerøe skal benytte de to flytypene DH8-100 med 39 seter og DH8-300 med 50 seter.

Fantastisk bra

Ordfører Nils Foshaug er naturlig nok strålende fornøyd. Han og flere med han har jobbet for dette flytilbudet over tid.

Han ser på det nye tilbudet som er klar styrking av Bardufoss lufthavn.

– Dette er en klar styrking av Bardufoss lufthavn. Det er også svært viktig i utviklingen av næringsliv og reiseliv. I et regionalt perspektiv er dette en fantastisk nyhet, og noe som har vært ønsket i mange år. Nå håper jeg bare at tilbudet blir brukt, men jeg tror Widerøe er en så profesjonell aktør at de ser at man kanskje trenger litt tid til å innarbeide tilbudet. Jeg tror dette tilbudet er kommet for å bli, sier Foshaug.

Mer attraktiv

Også leder i Midt-Troms regionråd, Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen, ser på Widerøes rutetilbud på Bardufoss som svært viktig.

– Som leder i regionrådet har jeg jobbet lenge med dette. Dette vil videreutvikle Bardufoss lufthavns strategiske beliggenhet opp mot Forsvaret og næringslivet. Dette er åpenbart en styrke for flyplassen. Det blir et nytt tilbud i forhold til regularitet og gir muligheter for å komme seg til andre destinasjoner enn Oslo, sier Sivertsen.