Erstatningskravet kommer på bakgrunn av at Målselv kommune avlyste anbudskonkurransaen på det nye sykehjemmet på Andslimoen. En kontrakt som Nor-Team hadde fått. I etterkant klaget Storegga Entreprenør saken inn for Kofa (Kontrollorganet for offentlige anskaffelser) og fikk medhold. Dermed måtte Målselv kommune avlyse hele anbudsprosessen.

Tapte penger

Det godtar ikke Nor-Team uten videre. Entreprenørbedriften mener de har hatt utgifter i forbindelse med anbudsprosessen. Penger som er tapt i og med at Målselv har annullert hele konkurransen. I tillegg kommer et foreløpig stipulert tap på hele kontrakten på 10,1 millioner kroner.

1,4 millioner

Nor-Team mener de har hatt utgifter i støttelsesorden 1,7 millioner kroner som er påløpt i forbindelse med utarbeidelse av anbudet, kostnader til oppfølging av anbudsprosessen og tap av fortjeneste som følge av redusert aktivitet fra planlagt oppstart til avlysning av konkurranse.

Dette beløper seg til 1,7 millioner kroner, men Nor-Team gir kommunen «rabatt» og krever utgifter på 1,4 millioner kroner dekket.

Sendt videre

Rådmann Hogne Eidissen i Målselv kommune har sendt kravet videre til kommunens advokat, men han er klar på hvem som eventuelt skal betale kravet fra Nor-Team. Det går til konsulentfirmaet A3 som Målselv kommune har brukt som konsulent i anbudskonkurransen.

– Vi har gitt tilbakemelding til A3 om at vi vil komme med krav om å dekke våre kostnader, og det er A3 inneforstått med. Det er en grunn til at vi har brukt firmaet i denne prosessen. Og da forventer vi at alt er i orden, sier Eidissen.

Det nye anbudet på sykehjemmet på Andslimoen kommer ut denne eller neste uke.