Finnsnes Skolemusikk skal i alt gjøre tre konserter med dette repertoaret.

– Vi skal til sammen gjennomføre tre konserter med filmmusikk på programmet. Den første konserten går av stabelen sent på ettermiddagen lørdag 11. mars. Det er en konsert som er åpen for alle som ønsker å komme, mens de to konsertene på dagtid mandag 13. mars er skolekonserter for de ulike skolene i vårt område, forklarer dirigent og kunstnerisk leder for Finnsnes Skolemusikkorps, Line Magnussen.

Se innslag fra øvinga til skolekorpset  her.

Er det inngangsbilett på konserten som er satt opp lørdag?

– Ja, vi tar ingangsbillett som koster omtrent halvparten for barn og unge å komme inn. Men det koster uansett ikke skjorta, vi har lagt oss på en svært overkommelig pris, forsikrer dirigenten.

– Hvor mange medlemmer er det i dette korpset?

– Til sammen 27 hvis vi tar med noen skolebarn fra Gibostad som også er medlemmer. Det er jo blitt slik at man har svært få korps igjen på Senja, og vi vil gjerne ha medlemmer fra andre steder i regionen. Finnsnes Skolemusikkorps skal ikke bare være et korps for skolene på Finnsnes.

Rekrutering

Line Magnussen understreker også at det ikke er tilfeldig at de legger noen konserter til Kulturhuset på Finnsnes.

– Det inngår som en del av vårt rekruttreningsprogram. Vi vil gjerne at korpset skal være mest mulig synlig, og ikke bare et korps som dukker opp når det er 17. mai. Korpset har mange andre prosjekter enn bare å spille musikk som er tilpasset nasjonaldagen.

– Dere har hatt en konsert der repertoaret besto av filmmusikk i Kulturhuset på Finnsnes før. Hvorfor akkurat filmmusikk?

– Det er musikk som våre unge musikanter liker, og så er det jo mange fine komposisjoner og låter som er laget til filmer.

Generasjonsskifte

Line Magnussen opplyser ellers at korpset er inne i et generasjonsskifte.

– Vi har tre voksenpersoner med, men ellers er alderene på musikantene ganske lav. De fleste går i tredje eller fjerde klasse.

– Ønsker du deg flere voksne?

– Jeg ønsker meg flere barn i korpset, men også voksne som vil spille sammen med oss. Vi har plass til mange flere.

– Hvordan har tilbakemeldingen vært etter de tidligere konsertene i kulturhuset?

– Svært gode. De fleste synes at det er artig at vi ikke bare spiller marsjer og 17. mai-musikk, men at vi også prøver oss på andre musikksjangere.

Repertoar

– Hvilken filmmusikk kan publikum vente seg denne gangen?

– Jeg synes vi har et veldig bredet repertoar, fra den norske filmen «Flåklypa Grand Prix» til tema fra Den Rosa Panteren, Harry Potter og Indiana Jones.

– Ikke James Bond?

– Joda, vi har ikke selve temamusikk, men tittellåten fra «Skyfall». En flott låt skrevet av den dyktige artisten Adele. Til sammen er det 19 ulike innslag, og korpset er for anledningen styrket med fiolinelever fra Kulturskolen i Lenvik pluss to pedagogene som jobber der. Disse er Sindre Sandvik på tangenter og Brynjar Johansen på gitar og bass.

STED: Det er som vanlig gymsalen i Finnsnes barneskole korpset har som øvingsted. Foto: Reidar Ingebrigtsen
FILMMUSIKK: Her er det låten «Skyfall» fra James Bond-filmen med samme tittel man øver på. Foto: Reidar Ingebrigtsen