Reiselivssjef Line Miriam Sandberg har ved flere tilfeller blitt oppringt av bekymrede forbipasserende ved Tungeneset på Senja. Årsaken er at turister må parkere langs veien i 80 sonen, ettersom parkeringsplassen ikke blir brøytet.

LØSNING Reiselivssjef Line Miriam Sandberg håper å kunne finne en løsning på brøyteutfordringene ved Tungeneset.

– Jeg har blitt fortalt at det har vært kaos på stoppeplassene til Nasjonal turistvei på Senja, spesielt ved Tungeneset. Det er fanstisk at vi har fått tilrettelagt slike attraksjoner gjennom Nasional turistvei. Dette er utkikkspunkter og fotopunkter som komplementerer det naturlige motivet med sine arkitektoniske løsninger, sier Sandberg til Folkebladet.

Finne løsning

Visit Senja og de 40 bedriftene som er tilknyttet, jobber nå med en planprosess for vinterparkering og problematikken rundt dette.

– Vi har satt i gang denne prosessen og ønsker sammen med alle kommunene å sette trykk for å kunne finne en løsning, vinterstid. Det er trist at norges vakreste Nasjonal turistvei-trassé, ikke kan holde åpent vinterstid, spesielt med den økningen vi opplever. Vi må finne en løsning, sier Sandberg.

Rasfareproblematikk

Hun er dog kjent med at Tungenesset er betunget med noen utfordringer knyttet til rasfare.

– Jeg vet at det er rasfare der, og dette skaper en tilleggsproblematikk. Men fylkeskommunen og Statens vegvesen må se at det kanskje er tryggere å brøyte å lage plass til bilene, enn at bilene står ute på veien. Det er klart det blir kaos når en trailer kommer og skal passere flere biler, og dette på en vei hvor det nesten ikke er plass å møtes, poengterer Sandberg.

- Brøyter ikke grunnet skredfare

Statens vegvesen vil ikke brøyte for å legge tilrette for parkering, i et område som er svært utsatt for skred.

Dette bekrefter Hans Peder Myrli i Statens vegvesen.

BRØYTENEI Hans Peder Myrli (til Høyre) i Statens vegvesen møtte i fjor samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ved Tungeneset.

– Dette har tidligere vært oppe til diskusjon, men vi har ingen garanti for skred, og vi har fått denne vurderingen fra våre geologer. Vi kan ta opp problematikken i evalueringen og i forkant av ny vintersesong, men geologene har så langt vært svært skeptisk til dette tiltaket, sier han til Folkebladet.

Han ber sjåførene som parkerer på vei tenke seg om.

– De som parkerer på veien må bruke litt vett. Alle som har sertifikat vet hvor man ikke skal parkere, i dette tilfellet på veien der, sier Myrli.

Bot og tauing

Fungerende lensmann Roger Magnussen, sier de er enig med vegvesenet.

– Er det rasfare der, bør man ikke brøyte parkeringsplassen, her tenker vi det samme. Det kan bli bot og borttauing når en parkerer på plass det ikke er lov å parkere. Dette er en 80-sone og da er ikke det tillat å parkere langs veien, poengterer Magnussen.