Målet er å få det på plass i god tid før Millionfiskarrangementet. Allerede i mai kan brygga være lagt ut.

Samme som i Olderhamna

– Vi jobber for fullt med avklaringene for å få finansieringen på plass for å etablere brygge og båtplasser ved moloen. Vi er opptatt av å få størst mulig grad av lokalkapital på plass. Og bestillingen er klar på 130–140 meter lang brygge fra samme firma som ble brukt i Olderhamna på Finnsnes. I første omgang vil vi etablere 10 båtplasser. Så får vi utvide etter hvert som behovet viser seg, sier styreleder Jon Myrmel i Millionfisken Eiendom AS.

– Hva vil dette anlegget koste?

– Det er kostnadsberegnet til omkring 2,2 millioner kroner. I tillegg kommer kostnadene for å føre fram strøm og en del andre ting, sier Myrmel.

Mange er interessert

– At vi får dette på plass er jo helt avgjørende for å gjøre Sjøvegan mer attraktiv og at det skal bli et reisemål. Og det er helt avgjørende for Millionfisken, sier han.

– Er det stor interesse for båtplasser?

– På papiret har vi mange som er interessert i båtplass. Vi starter med 10 plasser så vi får se hvor mange som kjøper. De fleste er fra Salangen, men noen er også fra Bardu, sier Myrmel.

70.000- 90.000 kroner

– Hvor mye må folk betale for en båtplass?

– Vi må finregne litt mer på det, men prisen vil nok ligge et sted mellom 70.000 og 90.000 kroner. Men det vil variere noe ut fra hvor store båter som skal ligge der, svarer Myrmel.

– Du er ikke redd for å overprise båtplassene?

MANGE Jon Myrmel forteller at mange er på lista for båtplasser ved det nye anlegget på Sjøvegan.

– Nei, vi legger oss så lavt vi kan. Dette skal jo bære seg selv. Hvis vi sammenligner med for eksempel Harstad og Tromsø ligger vi ikke på noen overpris, sier Myrmel.

Planer om servicebygg

Det er også planer om å sette opp et servicebygg med toalett og dusj i forbindelse med anlegget.

– Kan det bli aktuelt å sette opp dette bygget i år?

– Dette vil jo koste ytterligere, kanskje en til halvannen million kroner. Det er mange ting som skal på plass. En kan jo ha et veldig optimistisk håp om å få opp bygget i år. Men i tilfelle må vi bli enige om dette med våre samarbeidspartnere, sier han.

– Hvem skal drifte anlegget fremover?

– Det er Millionfisken Eiendom som foreløpig er tenkt som driftsansvarlig. Men det er klart at en kan gjøre avtale med andre og sette bort denne jobben, sier Myrmel.