FIL har tidligere ladet opp til sesongen med treningsleir i Spania. I fjor spilte laget i stedet treningskamper i Oslo, en bedrift de gjentar i år.

– Det å være på treningsleir i Spania har en del verdier i forhold til å bygge en tropp som skal trives sammen. Det er også varmt og fint, men rent sportslig har jeg mer tro på å reise til Oslo to helger for å få kvalifisert motstand, sier FIL-trener Bjørn Johansen.

God motstand

Informasjon om motstanderen og et underlag som er mer likt det de spiller på i sesongen skal gi FIL et best mulig treningsgrunnlag i oppkjøringen. Fredag møter FIL divisjonskollega Asker til dyst.

– Det er kjempemotstand. Asker er vel så langt et av de lagene som er tippet topp fem i avdelingen vår. De har gjort noen tunge signeringer med blant annet Kenneth Udjus i mål, og har flere spillere med tippeligaerfaring. Vi får se hvor lista ligger i forhold til dem, samtidig som vi får bra matchtrening. Jeg liker at vi får matching mot gode lag for å få tempoet inn i kroppen, sier «Bummen».

Søndagens motstander Lørenskog er FIL-treneren derimot mer usikkert på.

– De er i tredjedivisjon, men sies å være hardtsatsende og normalt et andredivisjonslag de også, så jeg tror det blir to gode kamper.

Mulig erstatter

Etter at midtstopper Quint Jansen forlot klubben etter sist sesong, har FIL lett etter en spiller som kan fylle den samme rollen i laget. Nå har Johansen funnet en mulig erstatter for stopperkjempen.

– Vi har med en som heter Vebjørn Vinje fra Bodø/Glimt. Han blir med i helgen for å bli kjent med oss og så får vi se litt mer av han. Vi har vært klare og tydelige på at vi leter etter en som kan fylle «Quint-rollen». Vebjørn er tiltenkt en sånn rolle, så får vi se hvordan det går, sier Johansen, som ellers mener laget er godt besatt i alle posisjoner.

Vebjørn Vinje (21) kom til Bødø/Glimt sommeren 2014. I fjor satt han på benken i ti kamper i Tippeligaen og fikk 56 minutter på banen i semifinalen i cupen mot Rosenborg.

Moldskred ikke med

Joakim Einebakken Nilsen og Sega Ngom er ute med skader og blir ikke med sørover. Markus Rolandsen er usikker, men blir med på turen. Morten Moldskred, som har trent med FIL i vinter og fikk 45 minutter på banen i treningskampen mot TUIL sist, blir heller ikke med til Oslo.

– Så lenge Morten synes det er artig å være med på trening er det en vinn-vinn sak. Vi får se hvordan skadesituasjonen vår blir, og om vi blir nødt til å formalisere noe, men det er ingenting vi gjør akkurat nå, forteller Johansen.