Det meste er satt på vent i forhold til arbeidet med reguleringsplan på Arena Elvenes i Salangen. Dette fordi Jordskifteretten skal avgjøre en tvist mellom Arena Elvenes og naboene til flyplassområdet.

Avgjørende utredning

Det er uenighet om gamle rettigheter. Og det kan ta ett år før saken kommer opp.

Men en ting er nå under arbeid. Støyutredningen er i gang. Resultatene av denne utredningen vil avgjøre mye i forhold til aktivitetene. Ikke minst i forhold til den planlagte dragracebanen.

Kommuneplanlegger Tore Uthaug i Salangen kommune forteller at Sweco Voss som har jobben hadde en frist til 1. mars, men at det kan ta litt mer tid før kommunen får rapporten.

– Men jeg regner med at vi har den i løpet av mars, sier Uthaug til Folkebladet.

Kan bare vente

Stiftelsen Elvenes Motorsportsenter og selskapet Arctic Raceway AS skal stå for byggingen av det som kan blir verdens nordligste dragracebane. Prosjektet er planlagt finansiert med fire millioner kroner i tippemidler, halvannen million kroner i lån, en million kroner i dugnadsinnsats, en million kroner i privat tilskudd og en halv million kroner i egenkapital.

Prosjektleder Odd Roger Øgård kan ikke gjøre stort annet enn å vente.

– Nei, vi skal jo bare leie anlegget. Men vi har fått beskjed om at vi kan bli innkalt til et informasjonsmøte. For oss er jo planene fortsatt aktuelle, sier han.

– Hvor lang tid bruker dere på å opparbeide anlegget om dere får grønt lys?

– Om vi får en sesong, fra vår til høst, så skal mye være gjort. Da regner jeg med å kunne kjøre på banen året etter, sier han.