Ikke nok med at hun skal holde foredrag på Amfi Finnsnes om små grep for å få til en sunn vekt, skal hun også måle kundenes fysiologiske alder.

Kostholdsjekk

Hun skal også ta kostholdssjekken.

– Dette blir veldig bra. Hun er en guru innenfor det hun holder på med og er ganske sjeldent ute og reiser - i alle fall her nord, sier senterlederen.

Og Jeanette Roede har ikke vært på Finnsnes tidligere, ifølge Bergheim.

– Det blir litt action, og folkehelse er et tema som aldri går av moten, sier han og legger til:

– Det blir kjempespennende. Jeg gleder meg.

- Hver femte er overvektig

Kursleder for Grete Roede på Finnsnes, Vanja Sørensen, håper folk støtter opp og tar turen til Amfi Finnsnes fredag formiddag.

– Det blir kjempestas, sier hun.

– Er det behov for denne type bevisstgjøring på Finnsnes?

– Absolutt. Det er behov over hele landet. Norge er på vei til å ta igjen Amerika hva gjelder overvekt. Hver femte 15-åring her til lands er i dag farlig overvektig, sier Sørensen.

Ifølge henne er det ikke alle som vet at det ofte kun er små grep som skal til for å endre livsstilen til det bedre.

– Når Jeanette Roede nå kommer hit, ønsker hun å snakke med folk, være synlig i bybildet og svare på spørsmål folk eventuelt måtte ha rundt kosthold og vekt, sier Sørensen.

– Regner med godt oppmøte

– Hvem tror du tar turen førstkommende fredag?

– Kanskje flest damer. Det er nok mange av dem som har hørt om Grete Roede siden 70-tallet. Det blir veldig spennende å se, men jeg regner egentlig med at det blir et godt oppmøte, svarer hun.

– Hva er den viktigste faktoren for å lykkes med vektnedgangen?

– Det handler jo i bunn og grunn om å kontrollere inntaket av kalorier i forhold til det man bruker og forbrenner. Man kan ikke spise sjokolade og kaker hver eneste dag, svarer hun.

– Ungdom bør også komme

Sørensen ser også for seg at den yngre garde kan dra nytte av Roedes Finnsnes-besøk fredag.

– Det er jo vinterferie og skolefri. Jeg håper også ungdommen kommer og lærer litt om blant annet kosthold. Man trenger ikke ha et kjempestort vektproblem for å lære hvordan man kan få en sunn vekt, sier hun.

Når arrangementet er ferdig på Finnsnes, drar Roede, Sørensen og kurslederkollega, Kate Iversen, til Torgsenteret på Bardufoss for å gjennomføre akkurat det samme opplegget.

– Det blir en morsom fredag, sier hun avslutningsvis.