Også i Dyrøy kommune merkes veksten i turisttrafikken. Nå skal det tilrettelegges slik at opplevelsene i Dyrøy blir så gode som mulig.

Flere reisende

– Ja, vi ser jo at det er stadig flere reisende som finner fram til Dyrøy på egen hånd. Det blir etterspurt et apparat vi kanskje ikke har i dag. Hensikten med møte 6. mars er å spørre de som jobber med reiseliv og de som bruker naturen i Dyrøy. Vi er ute etter hva som må til for at de som ikke er kjent her skal finne fram og at det skal være bra for dem som bor i Dyrøy, sier ordfører Marit Alvig Espenes (Ap).

Vil tilrettelegge

– Det kan være alt fra parkeringsplasser, rasteplasser, utsiktspunkter, toaletter, hvor kan en kaste søppel eller hvor vi skal skilte. Vi vet jo at vi har områder i kommunen der det står biler langsetter veien når alle skal gå på ski eller bade på stranda. Vi ønsker å legge til rette for at de som kommer hit og de som bor her til vanlig kan ha gode forhold. Vi ser på dette som et eget tema i arealplanarbeidet. Derfor ønsker vi et eget møte på det 6. mars, fortsetter hun.

Nye innspill til planen

– Vi har også et møte om arealplanarbeidet generelt 15. mars. Dette handler jo om at Dyrøy kommune har åpnet for nye innspill til arealplan. Vi var nesten i mål med denne planen i 2015. Men det ble et opphold fram til at vi nå skal begynne å ta noen beslutninger. Vi har gått ut til noen målgrupper eller interessegrupper som representanter fra reiselivsbransjen. Og jeg har deltatt i møte med Småbrukarlaget for å høre hva bøndene er opptatt av, sier hun.

Kartlegge behovene

– Vi sender også invitasjoner ut til næringslivet for å sette ord på hva de trenger for å kunne vokse og utvikle seg i Dyrøy. Det er viktig å få kartlagt behovene. Gamle arealplaner skaper mye ekstra arbeid og hodebry både for den som søker og den som skal behandle sakene. Målet er at dette skal bli mer effektivt, sier Alvig Espenes.

Dyrøy kommune har vedtatt å melde seg inn i Visit Senja som pr i dag representerer 31 reiselivsbedrifter og 4 kommuner i Senjaregionen