– Det er vel 17 år siden vi starta opp med revy her på Vonheim samfunnshus og den har slått godt an hos vårt publikum. Det er jo ei lita bygd og totalt er vi vel omkring 20 stykker som er med, så vi er veldig glade for at vi har fått med oss flere ungdommer i revygruppa, forteller lederen av årets Daggryrevy, Bengt Ove Furuly. .

– Naturlig nok er mye av stoffet lokalt prega, men vi har en del som også går utenfor bygdas grenser, sier han.

Revygruppa hadde også et visst familiepreg, Bengt Ove Furuly sammen med sin mor Beate og fra familien Baardsen kom mora Kjærlaug og datter Aurora.

Velkommen

Revyen åpnet med sang av alle 14 aktørene. Rune Kværnan hadde vært på billigsalg og kjøpt en sekk med mye ”kjekt å ha”, uten at kona Ellen Jensen var synlig imponert over hva han hadde kjøpt. Den samme Rune dukka opp igjen som pensjonist sammen med kona Alf Magne Jensen på veg hjem etter en ”Harrytur” til Sverige. Den gikk dessverre klirrende galt til publikums store jubel da toller Bjørn Haakset ble noe nærgående mot ”henne”. Den samme Bjørn Haakset var også elgjeger til legekontroll hos Beate Furuly. Verken syn eller hørsel bestod prøven etter at han hadde forveksla ei gneldrende bikkje med sin kone og ikke så forskjell på ei elgku og ei meget veldreiet blondine sett bakfra.

En av ”høydarne” var Jenny Rundin Olsen og Bengt Ove Furulys sang ”Salangsdalen”, hvor de blant annet sang ….det er mange daler i Norge, men denne er den beste…..Den kjærlighetssangen til hjembygda gikk rett hjem!

Man hadde selvsagt med den tradisjonelle TV-nyhetssendingen fra ”Nordsnytt”. Det er kjappe replikker, fulgt av noe uventede bilder. Nyhetsoppleseren fortalte om de nye fiskefluene som garanterte at du fikk laks med rogn og så fikk man bilde av dildoer med fiskekrok!

Boksere

To solide boksere, Bengt Ove Furuly og Anton Heggås entret ringen for en kamp, sammen med sine koner som trenere og managere. Det ble ganske snart klart at dette var ikke noe gutta hadde funnet på, men de ”hjemmeværende sjefene”. Bokserne gjorde sitt beste for å komme unna og dommer Alf Magne Jensen lot dem til slutt slippe da de påpekte at det ikke var strødd EU–godkjent sand på gulvet!

Lena Larsen var barnehagepedagog som skulle ha en hyggestund med barna og bake pepperkaker mens man sang Pepperkakesangen. Men hun holdt på å gå ut av sitt gode skinn ettersom man gikk fram og ikke kunne synge om margarin, farin, eggeplommer eller hvetemel, for den en ungen etter den andre kunne fortelle at det hadde de allergi mot. Og dessuten likte de ikke pepperkaker!

Kvinneforeningen Skravla, som består av strikkende Bengt Ove Furuly, Bjørn Haakset og Anton Heggås, var siste sketsjen og der manglet det ikke på saftige replikker. Det var blant annet en av gubbene deres som ønsket seg ”peislester”, men kona hadde ikke så små fingre at hun kunne knytte noe slikt!

Stormende jubel fra publikum var en meget velfortjente belønningen.

Bengt Ove Furuly og hans mor Beate, sammen med Aurora Baardsen og mora Kjærlaug. Foto: Birger Caspersen
Tungvekterne Bengt Ove Furuly og Anton Heggås med trenerne Jenny Olsen og Lena Larsen ble permittert av dommer Alf Magne Jensen. Foto: Birger Caspersen
Det gikk klirrende galt da ekteparet Rune Kværnan og Alf Magne Jensen traff toller Bjørn Haakset på vegen hjem etter ”harrytur” i Sverige. Foto: Birger Caspersen
Det gikk ikke bra for elgjeger Bjørn Haakset da han stilte til legekontroll hos Beate Furuly. Foto: Birger Caspersen