- Det var utrolig artig og veldig lærerrikt. Trolig noe av det artigste jeg har gjort i hele mitt liv, sier hun til Folkebladet søndag ettermiddag.

- Det verste som kan skje er at kveita blir tørr Til helga skal Fatima Jakobsen fra Silsand konkurrere i NM for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger. - Vi vil selvsagt komme så langt som overhode mulig. - Beste

Det var til sammen 64 kokk- og servitørlærlinger fra hele landet som konkurrerte i Norgescupen i helga. Fredag var det semifinale, mens det lørdag var finale og bankett om kvelden.

- Tilberedningen fikk veldig bra og vi fikk faktisk beskjed om at desserten var den beste dommerne fikk servert, sier Jakobsen og smiler.

Samtidig var helhetsinntrykket av de to rettene ett av de aller beste.

- Men vi gikk ikke videre, fordi vi valgte å ta en egen vri - litt utenom oppgaven. Det ønsket ikke dommerne, sier Jakobsen og erkjenner selv at desserten var veldig god.

Fatima Jakobsen jobber i dag som lærling ved restauranten Umami i Harstad. Fredag var det hun og kollega Frida Nilsen som ga jernet og tilberedte helstekt kveite til hovedrett og jordskokk og sjokolade til dessert.

- Jobbet godt sammen

- Er du lei deg?

- Absolutt ikke. Det kommer flere sjanser og andre konkurranser. For å være helt ærlig er jeg litt lettet, siden det var mye arbeid under finalen lørdag, svarer hun og ler.

For da skulle deltakerne tilberede kylling, kveite og hjerteskjell.

- Frida og jeg jobbet godt sammen og vi var nok de eneste som snakket til hverandre under konkurransen, sier Jakobsen.

Kjente på presset

- Kjente du på presset?

- Ja, veldig. Det var ikke så mange tilskuere på kjøkkenet, siden det skal være rein sone, men jeg følte veldig på tidspresset, svarer hun og forklarer at de hadde tre timer på å ferdigstille begge rettene.

- Vil du tilberede noen av rettene igjen?

- Det blir nok mer sjokolade og jordskokk enn helstekt kveite, svarer hun.

- Hvis du skal beskrive helga med ett ord?

- Lærerrikt. Jeg fikk kjent på så mange andre faktorer enn jeg noen gang har gjort tidligere. Det var overhode ikke slik som jeg hadde trodd, svarer hun avslutningsvis.

Slik så desserten som bestod av jordskokk og sjokolade ut når dommerne fikk den servert. Foto: Privat