UL Fjellheim i Fjordgård hadde reklamert på sin facebook side for en gedigen fiskeaften på ungdomshuset og i tillegg hadde en del ildsjeler gått fra hus til hus i Fjordgård og tatt imot forhåndpåmeldinger. Mottakingen var meget positiv og hele 26 sa at de ville stille opp. Dessverre kom bar sju av dem da fiskeaftenen fant sted på lørdags kveld.

Råstoffet sponset

Folkebladet ville gjerne ha med seg denne begivenheten og var på plass tidlig på kvelden og fikk en prat med lederen for opplegget, Kay-Martin Seglsten.

– Det er UL Fjellheim som står for arrangementet og vi har hatt et lignede før, men det er mange år siden. Tanken vår var å gjøre noe som vi egentlig ikke gjør så ofte, til tross for at vi har de aller beste råstoffene her ute. Vi har fått 26 påmeldte, men i tillegg er det flere som har sagt at de kanskje kan komme. Vi skal ha en stående buffet hvor gjestene kan spise det de vil ha av ovnsbakt skrei, sprøstekt seibiff, hyse og torsketunger. I tillegg har vi selvsagt poteter og gulrøtter, stekt bacon, løk og en herlig sjøllaga saus, laga av fiskekraft med mye rømme og fløte. Vi er så heldige at vi har fått sponsa fisken.

Billig kuvertpris

– Og dette opplegget har dere bare avertert lokalt?

– Vi har avertert det på vår facebook side, så det har vært åpent for alle. I tillegg har vi gått fra dør til dør her i Fjordgård og tatt imot påmeldinger. Prisen er kun 280 kroner, og det er inkludert en enhet drikke, enten du vil ha mineralvann, øl eller et glass vin, så det må man kunne si er ganske billig. Vi har dette arrangementet fordi laget trenger penger til den daglige drift av blant annet ungdomshuset.

Sjefskokk var Tommy Wilhelmsen og med seg hadde han Richard Johnsen og Kevin Enoksen. Sammen hadde de lagt ned mange timer arbeid før tiden kom da maten skulle settes på bordet til gjestene.

Og til deres store skuffelse kom det kun sju stykker. I tillegg hadde fire bestilt mat levert på døra.

– Uendelig trist

– Vi har noen flinke gutter i denne bygda som står på for at det skal være godt å bo her og for at vi skal kunne ha det hyggelig sammen. Da er det uendelig trist at folk ikke møter opp. Og går glipp av den maten de hadde laga, for den var aldeles nydelig, både de sprøstekte torsketungene, seien og hysa. Og den ovnsbakte torsken, kokt i sin egen kraft! Alt var godt, det var til og med skikkelig tyggemotstand i gulrøttene, mente Randi Enoksen, som storkosa seg.

– Det er hyggelig at de som kom, hadde det hyggelig og satte stor pris på maten vi har laga. Men for å være ærlig, jeg er meget skuffa over frammøtet, sa en tydelig bedrøva Kay-Martin Seglsten.

Og at maten smakte deilig, det kan Folkebladets utsendte skrive under på.

Kay-Martin Seglsten dekket bordene til de påmeldte gjestene. Foto: Birger Caspersen
Sjefskokken Tommy Wilhelmsen sprøsteker torsketunger. Foto: Birger Caspersen
Her kan man forsyne seg med både ovnsbakt torsk, sprøstekte torsketunger, seibiff og sprøstekt hyse. Foto: Birger Caspersen