Kommunen lovet å montere mekanisk ventilasjon i lokalene til teknisk avdeling i 1997. 20 år senere er det ennå ikke gjort, slo Arbeidstilsynet fast i sin rapport som Folkebladet omtalte i forrige uke.

Det var kun ett av avvikene som ble påpekt etter tilsynet.

Hovedvernombud og arbeidsleder ved teknisk drift avdeling nord, Sverre Pedersen, fikk nok og tok saken til Arbeidstilsynet, som ila kommunen varsel om tvangsmulkt dersom påleggene ikke ble rettet opp i.

20 år gammelt løfte er ennå ikke innfridd Tranøy kommune lovet å montere mekanisk ventilasjon i lokalene til teknisk avdeling i 1997. 20 år senere er det ennå ikke gjort. - Dyrt

Verken rådmann Alf Rørbakk eller virksomhetsleder ved teknisk drift, Fred Inge Fredriksen, ønsker å la seg intervjue i denne saken. Nå foreligger imidlertid hans svarbrev overfor Arbeidstilsynet:

- Det er montert ventilasjonsaggregat og punktavsug i arbeidsrommet. Arbeidstilsynet har også godkjent dette gjennom søknadsprosessen, skriver han.

Slik han ser det, henger kommunen etter på avviket som omhandler tilfredsstillende og velferdsmessig standard i arbeidslokalene.

- Det er ikke damegarderobe, men ifølge arbeidsplassforskriften er ikke dette et krav på små arbeidsplasser. Vi ber derfor om at dette punktet fjernes fra pålegget, skriver han og legger til:

- Garderoben har dusj, men det er trangt i rommet. En utvidelse av dette vil være dyrt.

- Våtservietter

Arbeidstilsynet påpekte også at det ikke er etablert ren og skitten sone ved anlegget.

- På selve kloakkrenseanleggene er det innført ren og skitten sone, slik at arbeiderne skal være i ren sone når de forlater renseanlegget, skriver Fredriksen og legger til:

- For brannmannskap som blir utsatt for røykgasseksponering, blir det innført rutiner hvor mannskapene tar av seg brannbekledning og legger disse i plastsekker.

- Våtservietter skal medbringes til brannstedet for personlig hygiene, skriver han og poengterer at etter sammenslåing av Lenvik og Tranøy brannvesen, vil slik rensing foregå på stasjonen på Finnsnes.

- Ber om lukking

Det gjenstår imidlertid å innføre ren og skitten sone for feietjenesten.

- Dette tenkes løst ved hjelp av brakkeløsning når feietjenesten starter i mai og inntil vi kommer inn i samlokalisering med Lenvik brannvesen, skriver han og legger til:

- Vi ber nå om at avvikene lukkes med forutsetning av brakkeløsning i feieperioden og at skriftlige rutiner for arbeid ved kloakkanlegg utenom renseanleggene og skriftlige rutiner for ren og skitten sone for brannmannskapene kommer på plass.