Her ser vi teamet som jobbet i Nordmo AS på Finnsnes på midten av 80-tallet. Etter å ha bodd i Nordland stort sett sammenhengende siden 1966, kom Sverre Nordmo (t.v) heim til Aspelund og Finnsnes i 1985.

I juni samme år etablerte han Nordmo AS med agentur på salg av Suzuki påhengsmotorer og motorsykler og Arctic Cat snøscootere. Han markerte seg raskt som en komet i bransjen.

Fra de små butikklokalene i krysset Ringveien–Meierigata (bygget er nå revet og erstattet med parkeringsplass), solgte han den første vinteren 122 snøscootere (!). – Vi ble kåret til Årets forhandler og var størst på scootere i hele Europa, minnes Nordmo. MC-salget gikk også så det suste. Sommeren 1986 gikk det ut 34 nye tungvektere. Bedriften tjente penger, men det var samtidig ei tid hvor det var lett å spore av.

I landet som helhet var nemlig økonomien overopphetet. Ei satsing på det som ble kalt «Nordmo-tomta» skulle i 1989 komme til å bli kroken på døra for Nordmo AS. Sverre Nordmo satset imidlertid på nytt igjen, mer nøkternt, i nye lokaler på Aspelund under navnet Nordmo Motor AS.

Der drev han fram til 2006 — før han begynte som lærer ved Senja videregående skole. Sammen med seg på bildet har Sverre Nordmo fra venstre mekaniker Dag Johnsen, altmuligmann Peter Skog og kontorist Arvid Samuelsen.

Tekst og foto: Vidar Bjørkli