Saken, som enstemmig ble vedtatt på landsstyremøtet, oversendes nå Frps stortingsgruppe.

23.000 broer

Politisk nestformann i Troms Fpu, Vegard Forsland Braathen, håper moderpartiet også ser nødvendigheten - og at man så fort som mulig kan starte arbeidet.

Han mener det er et stort problem at bare fem av Norges rundt 23.000 broer er selvmordssikret.

- Når man ser de gode resultatene fra de broene som er selvmordssikret, er det vanskelig å forstå at ikke flere broer er det. Når fylkeskommunene selv ikke evner å ta tak i problemet, må det et nasjonalt initiativ til for å finne en løsning, understreker Braathen.

Målet er imidlertid ikke å sikre alle broene i Norge, ifølge Fpu-politikeren:

- For på de fleste broene er ikke dette en nødvendighet. Likevel er realiteten at man må iverksette tiltak ved flere av dem, sier han og henviser til Gisundbrua som knytter Senja til fastlandet.

- Her er blant annet gjerdet så lavt at det er farlig å gå og sykle over. I tillegg er dette en bro som ofte brukes av barn, legger han Braathen til.

- Viktig sak

Troms Fpu har flere ganger tidligere tatt til orde for det sterke behovet for selvmordssikring av broer, og da spesielt Gisundbrua.

- Likevel uttalte fylkesråd for samferdsel, Ivar Prestbakmo at det ikke var midler til dette i det fylkeskommunale budsjettet. Jeg håper han stiller seg først i køen og søker om midler dersom en nasjonal pott for selvmordssikring blir realitet, sier han.

Braathen understreker videre at dette er en veldig viktig sak for ungdomspartiet i Troms.

- Vi skal jobbe knallhardt opp mot partiet sentralt - og stortingsgruppa for å få en slik søknadspott på plass. Når dette blir en realitet, skal Troms Fpu gjøre vårt for at Troms fylkeskommune er først i søknadskøen, understreker Braathen avslutningsvis.