– Det skjedde dette med at laget ble diskvalifisert fra seriespill i fjor. Det gikk inn på meg, forteller trenerveteranen.

Spillerutvikling

Hansen, som fyller 77 år neste uke, har vært involvert i Bardu-fotballen siden 1980. Når han nå igjen tar over seniorlaget er det med et mål om å skape et tilbud for og utvikle de unge spillerne i klubben.

– Nå har vi et 16-års lag som tar steget opp til neste år. Vi må beholde dem og sørge for at de nest beste ikke faller av. Kanskje vi da får opp spillere som også kan spille på et høyere nivå. Det er sånn jeg tenkte, forteller Hansen, som ikke vil være alene om å trene seniorlaget.

– Jeg har fått med meg en garvet mann i Tom Erik Øgård, som både som kan trene og yte litt på spillersiden. Hadde ikke han sagt ja til å bli med så hadde jeg ikke tatt det alene, røper Hansen.

Glansdagene

Tilbake i 2007 spilte Bardu i tredjedivisjon. Hansen har ikke tro på at de igjen kan komme seg så høyt opp i divisjonssystemet.

– Det blir aldri tilbake til tredjedivisjon for Bardu Idrettslag. I hvert fall ikke i min tid, det er helt klart. Vi holdt det gående i mange år, men så begynte folk å falle fra. Til slutt stod vi igjen med kun tolv mann, og da måtte vi trekke laget, forteller han.

Etter å ha tatt laget opp igjen til fjerdedivisjon, førte mangelen på spillere til at Hansen nok en gang måtte trekke laget i 2011. Nå er hovedmålet å holde seniorlaget gående og utvikle spillere.

– Det er klart at du håper på opprykk, men det gjør ikke så mye det første året. Jeg vil prøve å ha ballen mye i laget, for det er ungguttene vi er ute etter. Det er det jeg drømmer om er at vi kan få en eller to spillere som vi kan sende videre oppover i divisjonene, sier Hansen.

Rolf Hansen gjør comeback som hovedtrener for seniorlaget til Bardu IL. Foto: Eirik Dahl