Torsdag 23. februar skal det avholdes et høringsmøte i Rossfjord i regi av Fylkesmannen i Troms. På programmet er det verningsplanen over Rossfjordstraumen som skal gås i sømmene.

- Forvirring

Verneforslaget om motorisert ferdsel i utmark skaper en forvirring, mener Ness.

Rita Myrvang,i Rossfjord næringsutvikling, er i forkant av møtet spent på avklaring av grenser mot fjorden.

– Vi har foreslått å trekke denne grensen lengre opp, og det er et av alternativene. Men så er vi spent på hva som skjer med boliger, næringlivet, etableringer? Vi har industriområder helt ned til vannkanten, og signalene er forskjellige. For oss ser det ut til at det ikke bare er selve vannet som blir vernet, vi er litt bekymret for hva som vil skje på landjorden, hva må vi ta hensyn til? Det håper jeg fylkesmannen kan gi oss klare svar på, sier Myrvang.

Vernet

Også Ness er spent på hva som skjer med landjorden etter at vannet blir vernet.

– De nevner kulturminner i verneforslaget. Da kan en jo lure på hvilke kulturminner som finnes i vannet? Da forstår vi at de har beveget seg inn på land og hva vil dette si egentlig? Vi har sendt en god del spørsmål til fylkesmannen som vi ønsker å få svar på i forkant av møtet, sier Ness.

– Hvem er det som kommer på møtet?

– Møtet er i regi av Fylkesmannen i Troms. Vi ønsket et folkemøte slik at folk er opplyst og kan stille på møtet å få vite hva det dreier seg om, slik at man ikke kommer i etterkant og bare sitter å bannes over at man nå er vernet. Samtidig har jeg invitert hele Lenvik kommunestyre, for de skal behandle dette i neste kommunestyremøte, sier Ness.

Tommy Nordaas, daglig leder i Norsk Energifagsenter håper mange kommer på møtet.

– Jeg håper at flest mulig stiller på møtet på ungdomshuset, for dette berører mange i Rossfjordbygda. Det nytter ikke å sitte i ettertid å surke over ting, på grunn av at man ikke stiller opp og sier sin mening, sier Nordaas.

Det diskuteres blant de fremmøtte hva verneplanen vil si for vannet.