På det ekstraordinære årsmøtet i IL Pioner Fotball søndag var det full enighet om å gå videre med planene om å bygge kunstgressbane.

– Alt av detaljer er ikke klart, men vi skal i hvert fall gå videre med det, sier styreleder Knut Hanssen.

Bygger selv

Pioner har en stund vært i dialog med Varden FK om et samarbeide om prosjektet. Nå er det avgjort at Pioner skal bygge banen selv.

– Eierskapet må være i Pioner på grunn av en delingsavtale fra når klubben ble delt mellom fotball, ski og friidrett. Derfor kan vi ikke gi fra oss eierandeler på grunnen, forklarer Hanssen.

Et samarbeid med Varden er likevel essensielt for realiseringen av prosjektet. Derfor tas det sikte på å inngå en langtids leieavtale.

– Det avtalen med Varden vil gjøre er at man får sikret inntekter på banen. Helt alene uten noen form for avtaler med andre hadde vi ikke hatt mulighet til å gjøre dette. Det hadde vært en for stor risiko for klubben å ta, og derfor var vi avhengig av hjelpen fra Varden, forteller styrelederen.

Leieprisen vil være prosenter av kostnaden for driften av banen.

Oppvarmet underlag

Løsningen det jobbes mot er en fullstørrelse kunstgressbane med vannbåren oppvarming. Banen skal ligge der grusbanen ligger i dag, ganske nøyaktig slik det er tegnet inn i ishall-prosjektet i Finnfjordbotn.

– Det håper vi lar seg gjøre, men som sagt er dette bare et mandat som er gitt, så nå må det undersøkes om grunnen er god nok til å bygge der og alt det som hører med. Det får man ikke får gjort mens det er snø der, sier Hanssen, som håper på en løsning allerede i år.

– Vi skal gjøre alt klart som kan gjøres klart, så får man se til slutt hvor godt man ligger an. Men håpet er selvfølgelig å få den klar i år, sier han.

Langsiktig avtale

På årsmøtet i Varden mandag var det også en samlet enighet om å gå videre med prosjektet og samarbeidet med Pioner. Styreleder Hege Leiknes forteller at det ikke er nødvendig for Varden å eie bane selv.

– Det er snakk om en 10-årig leieavtale som vi skal jobbe med og har lagt grovskissen på. Det er et stort og fremtidsrettet prosjekt som er veldig spennende, sier hun.

Offisielt har Varden meldt inn grusbanen hos Pioner som hjemmebane, mens de har en avtale med Vårsol opp til syverfotball.

– Pioner har også en gressbane, men det tar litt tid ut på sommer før man kan bruke den. Vi ser også på alternative løsninger, sier Leiknes.