24, februar braker vintersesongen av Ti på topp i Lenvik løs. Folkehelsekoordinator Karoline Sandberg kan i den anledning meddele at antallet vinterturer er økt med én.

– Tidligere har vi hatt bare fem turer, men i år har vi seks. Vi ser jo at vinterturene blir mer og mer populære, og vi i turutvalget får stadig etterspørsler om nye turløyper. Det nye tilskuddet er en tur til Slettuva, forteller Sandberg.

Setter ingen stopp

En annen type turer som har vært etterspurt i vintersesongen er toppturer. Det blir det imidlertid ikke noe av, meddeler Sandberg.

GLAD Folkehelsekoordinator Karoline Sandberg er glad for snøen som har falt de siste dagene.

– Med Ti på topp i Lenvik legger vi opp til turer i skiløyper innenfor anviste områder. Det gjør vi både med tanke på sikkerhet, og fordi konseptet helt fra starten har vært, og fortsatt er et lavterskeltilbud, sier Sandberg.

– Hvor lenge varer vintersesongen?

– Av erfaring har vi ikke satt noen sluttdato, fordi vi har opplevd å både få kortere og lengre sesonger enn planlagt. Håpet er imidlertid at vintersesongen varer til godt over påske, sier Sandberg.

Glad for snøen

For en uke siden, da et voldsomt mildvær regjerte, så folkehelsekoordinatoren noe mørkt på det å skulle sette i gang vintersesongen av Ti på topp. Nå som snøen har lavet ned noen dager ser Sandberg imidlertid lysere på det.

– Forhåpentligvis er skiføret optimalt til helga, sier hun, og opplyser at folk kan følge med på Facebook, der det vil bli lagt ut informasjon.

Hun oppfordrer for øvrig deltakerene til å ta bilder under vinterturene. Utvalgte bilder vil bli premiert.