Bie ble i desember 2015 operert for atrieflimmer, også kalt «harehjerte». Da ble han av legen forespeilet en 95 prosent sjanse for at problemene aldri skulle komme tilbake igjen.

Tredje operasjon

I helgen som var gikk han inn til 6.plass både på sprinten og på duathlon i seniorklassen i kretsmesterskapet på Bardufoss.

Uken før KM, hadde Bie vært inne til sin tredje operasjon.

– Det er jo bare en uke siden jeg var nede i Trondheim og opererte, så jeg er på en måte akkurat i gang etter det, fortalte Bie til Folkebladet etter søndagens KM-duathlon.

Og han håper inderlig at dette var siste operasjon.

– Nei, nå håper jeg jo at det skal gå seg til. Det var vel tredje operasjonen nå i Trondheim, så jeg har bare tatt det med ro siden det. Så det er litt forventet at kroppen ikke er helt i vater, sier han.

Fort og ujevnt

Problemene har vært at hjertet slår fort fort, men også for ujevnt.

– Ja, det er det at det slår for fort, og for ujevnt. Så nå har de prøvd å fryse av de signalbåndene som gjør at det klusser litt, forteller han.

Helgens KM var en grei gjennomkjøring kort tid etter operasjonen, og han håper at pila bare peker en vei fremover.

– Ja, nå håper jeg det bare skal bli bedre for hver helg som går.

Mangler litt

Under søndagens skiathlon var han nummer fire inn til skibytte, men falt på skøytedelen, og havnet til slutt på 6.plass.

Kort tid etter operasjon, er han klar på at han ikke er der han skal være.

– Det er ikke helt der jeg vil være, jeg vil helst være med å kjempe om de tre første, der er der jeg ønsker å være, sier Bie, som var relativt fornøyd med den klassiske delen av søndagens løp.

– Ja, klassisken var grei, men jeg føler jeg mangler det der lille, det lille ekstra liksom.

Men det er enda lenge igjen av sesongen for Bie, og han har flere renn å se frem til.

– Nå er det Norgescup på Åsen neste helg, med tre mil skøyting og sprint klassisk. Så er det NNM og NM del to som er de store målene for sesongen, avslutter han.