Finnfjordbotn vidaregåande skole står det svart på hvitt på skiltet som viser vei til den videregående skolen i Finnfjordbotn. Problemet er bare at skolen de siste fem årene – siden 1. januar 2012 – her gått under navnet Senja videregående skole.

– Skjer ingenting

– Vi har varslet Statens Vegvesen i hvert fall to ganger, men det skjer ingenting. Sjøl kan vi ikke gjøre noe, for vi kan ikke røre skilt som eies av Vegvesenet, sier Svendsen.

– De som likte det gamle navnet er kanskje fornøyd med at Finnfjordbotn-skiltet fortsatt står der, men foruten det bryr folk seg på en måte ikke – man vet jo hvor skolen ligger, sier Svendsen.

– Får dere noen tilbakemeldinger om skiltet som står der?

– Neida, det er jo bare et skilt, men det er klart at vi ønsker å få et skilt med rett navn.

Finner ikke henvendelsen

– Det er ikke godt å si hvor den er blitt av, men vi klarer ikke å finne den. Vår skiltsaksbehandler kjenner heller ikke til saken, sier Austlid til Folkebladet.

– For vi tar ikke initiativ til skifte av skilt når skoler eller bedrifter skifter navn. Vi må få inn et initiativ først, og da også med hva man mener skal stå på det nye skiltet. Når vi får denne oppfordringa vil vi gå i dialog om den nye skiltinga, sier Austlid.

– Vi kan få det gjort relativt raskt når de kommer med den henvendelsen.