Flyselskapet Fly Viking ser på muligheter til å starte opp nye flyruter i Norge. En av rutene de ser på, er fra Bodø til Bardufoss via Evenes.

Mulighet

– Dette er en del av mulighetsbildet vi kommer til å benytte oss av, sier styreformann i Fly Viking, Ola Giæver.

PRIS Styreformann i Fly Viking, Ola Giæver, sier han er positiv til å sette opp en flyrute fra Bodø til Bardufoss via Evenes dersom de tjener penger på det. Han mener Widerøe går til angrep på prisene på Fly Viking sine ruter.

Om det blir en realitet eller ikke, er ifølge Giæver for tidlig å si noe om. Det kommer an på om Widerøe fortsetter å senke prisene på de rutene som Fly Viking har bestemt seg for å satse på.

– Widerøe har tenkt å gå til angrep på prisene på våre ruter. Fly Viking har lagt ut tre ruter. Det ser ut til at Widerøe senker sine priser på disse, fortsetter Giæver.

Potensiale

Foreløpig er det ingen som flyr ruten Bodø - Evenes - Bardufoss. Ifølge Giæver kan dette være et potensiale som ingen kjenner til, men det kan også bety utfordringer.

– Det kan bli så lite trafikk at det ikke er grunnlag for det. Det er markedet som bestemmer. Hvis vi tjener penger er jeg veldig positiv, men money talks, forteller Giæver videre.

Dersom ruten skal settes opp, kan det være aktuelt å fly annenhver gang via Evenes. Giæver tror ruten vil få betydning for kundene.

– Jeg kan tenke meg at de får mulighet til å reise til Evenes. Det burde være av interesse, men det vil booking-tallene vise, avslutter Giæver.

Omfattende prosess

Widerøe forteller at de stadig ser på nye muligheter, men ønsker ikke å gå nærmere inn på om ruten Bodø - Evenes - Bardufoss er noe de selv har vurdert.

– Vi ser til enhver tid på mange ulike ruter og rute-kombinajoner. Hvor vi vurderer å fly, og eventuelt starte opp nye ruter, krever en omfattende prosess fra vår side. Disse resultatene er av kommersiell sensitiv art og ikke noe vi diskuterer i det offentlige rom. Nye ruter offentliggjør vi når den eller de rutene er tilgjengelig i booking, sier informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli.