Det mangler ikke på bildemotiver og beskrivelser når Berg montessoriskole søker ny rektor, og det er ikke så rart, sier rektor Frode Fredriksen.

– Det er noen fantastiske muligheter nær en slik skole som vi har her på Skaland, det finnes ikke maken, andre steder. Berg og Senja har så mange muligheter for å bruke natur, hav, fjord, fjell og vidde, og knytte dette opp til læring, sier Fredriksen.

Rakettforsker

REKTOR Frode Fredriksen reiser til høsten hjem til Trondheim for å starte ny montessoriskolesøker.

Han forklarer at skolen på ingen måte er et hinder for en fremtidig akademisk karriere.

– For noen år siden hadde vi en elev som nå jobber med raketteknikk. Dette var en elev som var veldig interessert i raktetforskning og geologi, så eleven fikk alle muligheter til å fordype seg i sine interesser. I ettertid har han gjort det veldig bra i sin akademiske karriere. Dette viser at det er muligheter på et lite sted som på Skaland. Montessori-pedagogikken er ganske alsidig og oppfordrer til å gå i dybden. Så er det jo gøy å si at vi har utdannet en rakettforsker, ler Fredriksen

Søknader

Siden starten av februar da stillingen ble utlyst har de allerede fått inn flere søknader på stillingen. Fredriksen sier skolen ikke har hast i å ansatte noen enda.

– Vi har fått noen henvendelser som er interessante, men det er fortsatt en stund til søknadsfristen går ut. Den er satt til 1. juni, så vi har god tid. Det trenger vi for å få den beste kandidaten. Vi satser på å ansette en ny rektor mellom juni og august, forklarer han.

Riktig kandidat

– Er det et krav at den nye rektoren må være montessori-utdannet?

– Nei det er det ikke. På skolen må halvparten av lærerene være montesorri-utdannet. Det er ingen krav til dette på rektorstillingen, for oss er det viktig å finne riktig kandidat, avslutter Fredriksen.