Lions Målselv, Sørreisa, Dyrøy, Bardu og Balsfjord går sammen og inviterer 2.500 ungdommer til en forestilling som viser de ytterste konsekvenser av nettmobbing.

– Årsaken til at vi arrangerer denne forestillingen er at vi har sett og hørt mye om nettmobbing, og dette er knallhard mobbing altså. Forestillingen er ganske hard. Scenen er bare et bord, stol og et rep utført av ungdommer. Du lever deg faktisk svært inn i dettet. Vi har hørt om noen stygge mobbesaker både i Balsfjord og på Bardufoss, og vi har snakket mye med ungdommer som forteller om det som blir sagt, sier prosjektleder i samarbeidet, Tove Bygdevoll i Lions Club Bardu.

Sterk

#Hengdeg er en sterk forestilling i regi av Nittedal teater, som tar et oppgjør med mobbing og hvilke konsekvenser mobbing kan få, men det er også en forestilling om å ta valg, se hverandre og håp, står det på nettsiden til teatret.

– Forestillingen berører mange ungdommer. Vi har invitert elever fra 8-10 klasse og de vi får plass til fra Målselv, Sørreisa, Dyrøy, Bardu og Balsfjord. Også Sjøvegan videregående blir med. Vi skulle også ønske at vi kunne tatt med foredrene på forestillingen, så de ser hva som skjer på lukkede rom. Vi håper kanskje dette gir gjenklang, slik at dette kan skje en gang. I denne omgangen skal vi også ha med formannskapet, lærere, politi og helsevesenet, sier Bygdevoll.

Johannes Haldorsen i Lions Club Sørreisa, sier forestillingen er sterkt, men må til for at ungdommene skal få øynene opp.

– Mange ungdommer er veldig tøff i språkbruket, ikke nødvendigvis direkte til hverandre, men gjennom nettet kan en skrive det. Så ser de ikke konsekvensene, hvor hardt andre tar det. Vi ønsker å gi de en vekker og få de til å tenke på hva nettmobbing kan påføre andre, forteller Haldorsen.

Kostnader

Det er satt opp to forestillinger, en i Istindportalen I Målselv 3. April og på Setertun I Bardu dagen etter. På Setermoen blir det også en forestilling for soldater og personell i forsvaret på formiddagen 4. April før skoleelever får tilbudet på ettermiddagen. Det er budsjettert en total kostnad på 110.000 kroner.

– Forestillingen koster en del penger, så derfor måtte vi ut på sponsormarkedet, men synes dette er noe vi synes er svært viktig. Sørpå er forestillingen mye vist, men da er det stort sett i regi av kommunen, det kan jo være en liten tankevekker. Vi tror i allefall at forestillingen blir veldig spennende, avslutter Bygdevoll.

FORESTILLING: Forestillingen er vist for over 75.000 menneskerr og spilt over 350 ganger. Foto: Kathrine Granaasen