Men i Sørreisa begynner det å bli tradisjon i at skolekorpset – og storband-ensemblet «Blæs» – stiller opp under Ung Kultur Møtes. Fredag kveld var det korpset etterfulgt av «Blæs» som åpnet mønstringen. Dermed har musikantene en ekstra arena å få vist seg frem. Mens det i korpset er stor aldersspredning fra de yngste til de eldste, er det de mest rutinerte – og de som ønsker noen ekstra utfordringer – som utgjør de 19 medlemmene i «Blæs». En viktig del av UKM er jo nettopp å få høre hva de andre får til, mener brødreparet Andre og Stian Bjørklund. Begge er over 25 og blant de eldste deltagerne.

– Her i Sørreisa er det veldig stor variasjon på hva vi får se og høre. Det er noe forskjellig hvert eneste år. Der ligger mye av rikdommen og artigheten med UKM, forteller de.

Motiv

Aurora Knutsen (14) deltok for andre gang og sang låten «Half The World Away», Oasis-låten som hennes norske navnesøster også har tolket.

– Jeg sang på julekonserten da jeg gikk i syvende, og da ble jeg oppfordret til å begynne i kulturskolen. Da jeg gikk i femte, spilte jeg piano i et halvt år. Så vurderte jeg gitar – men det ble sang likevel, forklarer hun.

Marthe Mathisen (18) går andre året på videregående. Hun var med i UKM for første gang i fjor – i en alder da det ofte er stort frafall fra både kulturskole og UKM-systemet. Marthe hadde valgt amerikanske motiv i begge sine bilder til kunstutstillingen: Amerikansk urfolk – amerikansk muskelbil.

– Jeg tegner på fritida og meldte meg på UKM i år også.

amerikansk: Amerikansk urbefolkning – amerikansk muskelbil – Marthe Mathisen (18) viser frem sine to kunstneriske bidrag, begge inspirert av oversjøisk kultur. Foto: Arne Ivar Hanssen
navnesøster: Aurora Knutsen (14) sang «Half The World Away», en låt som opprinnelig stammer fra Oasis, men som hennes norske navnesøster har gjort sin versjon av. Foto: Arne Ivar Hanssen
sang: Mia Solset Malik (14) fremførte Adeles «Chasing Pavements». Foto: Arne Ivar Hanssen
euphonium: Thomas Bjørklund tolket «Apollo Polka» på euphonium med Lise Løvland på piano. Foto: Arne Ivar Hanssen