Eat Move Sleep er et nasjonalt tiltak for bedre helse og økt livsglede. Det er Bama, NFF (Norges Fotballforbund) og Eat Initiative som står bak Eat Move Sleep.

I en pressemelding fra NFFstår det blant annet følgende:

– Som én av 35 klubber i landet har Norges Fotballforbund (NFF) og BAMA valgt ut Finnsnes IL til å være Eat Move Sleep-ambassadør i 2017. Sunn livsstil hos barn og unge er én av flere ting som de utvalgte klubbene kommer til å fokusere på.

Imponert

I forbindelse med å velge ut årets Eat Move Sleep-ambassadører, ble det blant annet lagt vekt på hva klubbene aktivt skal gjøre i sine klubber for å spre budskapet om Eat Move Sleep. Og man er imponert over jobben FIL fotball har gjort.

– NFF er imponert over innsatsen som Finnsnes IL har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i pressemeldingen.

Bjerketvedt sier videre at Finnsnes IL har jobbet solid og engasjerende for Eat Move Sleep i 2016, og at han gleder seg til å følge klubbens videre utvikling. Det er en selvfølge at Finnsnes IL skal være med når vi nå bygger ut konseptet. Dette for at flere kan se det verdifulle i sunn mat, bevegelse, og nok søvn, påpeker han.

– Veldig takknemlig

I FIL fotball er man veldig takknemlige for muligheten.

– FIL fotball er veldig takknemlig for at vi også i år får lov å være arrangør for Eat Move Sleep cup, vi er nemlig èn av få klubber som har vært med siden tidenes morgen da Bendit Cup ble etablert. Klubben har et ønske om å legge til rette for bedre folkehelse og denne cupen gir oss et veldig godt grunnlag for nettopp det. Gjennom å være arrangør i flere år har vi lært mye om hvordan man kan legge til rette for de gode og riktige valgene. Dette har medført at man i FIL fotball har gjort en del endringer som skal gjøre det enklere å velge riktig også før og etter cup. Det var nettopp dette som ble trukket frem da FIL fotball i år fikk 2. plass som beste arrangør av Eat Move Sleep 2016. FIL fotball oppfordrer også de andre klubbene i området ( ikke bare i fotballklubber) til å legge til rette for de sunne valgene for sine utøvere. Minner om at påmeldingslinken på www.fil.no allerede er åpnet. Også ønsker vi velkommen til Eat Move Sleep cup siste helga i mai, det blir en folkehelsefest, skriver EMS-utvalget i sin uttalelse.