Onsdag var rundt 80 personer samlet på Medby i Torsken til folkemøte om intensjonsavtalen om sammenslåing med de tre andre Senja-kommunene.

Entydig forsamling

Under fjoråret folkeavstemning i Torsken stemte to tredeler mot kommunesammenslåing. Etter at Fylkesmannen kom med sin tilrådning i oktober, og Lenvik og Tranøy skrev under på en intensjonsavtale, bestemte kommunen seg for å ta en ny runde. Under folkemøtet onsdag var innbyggerne tydelig på hva de ønsker.

– Det var svært entydig at man ønsker å stå på det vedtaket man har gjort om å bestå som egen kommune. Så det var klar tale, sier Flakstad.

– Det er mye bra i avtalen og vi synes innholdet i den er grei. Så er det et spørsmål om hvor lenge den vil vare og om den bidrar til at vi får det bedre, sier ordføreren.

Stor motstand

– Nå har vi fulgt anbefalingene til Fylkesmannen, tatt hensyn til at det har kommet nye momenter inn, vi har laget en intensjonsavtale, har en folkeavstemning i ryggen og har hatt et folkmøte som er entydig på hva vi bør gjøre. Vi har også fått tilbakemeldinger fra en del av næringslivet som også støtter det å bestå som egen kommune. Det endelig ordet er ikke sagt, men signalene så langt går nok mot å bestå som egen kommune, sier Flakstad.

Tvangssammenslåing

– Første oktober avga vi en tilrådning til departementet. Det er ikke noen hemmelighet at vi er av den oppfatningen at kommunene på Senja burde bli én kommune. Nå er det Stortinget som skal behandle det til våren og ta beslutningen om hva som skal skje, sier Jan-Peder Andreassen, kommunaldirektør hos Fylkesmannen i Troms.

– Det er ikke noen hemmelighet at vi er av den oppfatningen at kommunene på Senja burde bli en kommune, sier kommunaldirektør Jan Peder Andreassen hos Fylkesmannen i Troms. Foto: Andreas Isachsen