Det mener Fylkesråd for samferdsel og nestleder i fylkesrådet i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp) som får støtte av partiets stortingskandidat, Sandra Borch.

– Det er merkelig at hun ventet mer fra Ap når hun selv representerer en regjering som har hatt føringen i langtidsplanen for Forsvaret, sier Sandra Borch.

Ikke mindre ansvar

Prestbakmo mener at selv om Alexandrova og hennes partifeller fikk Ap med på et forsvarsforlik som fortsatt innebærer flytting av 339-skvadronen fra Bardufoss til Rygge, og videre demontering av Bardufoss, gjør ikke det Høyres og Alexandrovas ansvar noe mindre.

Representantforslag

Prestbakmo mener Høyres opptreden i helikoptersaken ikke skaper tillit hos folk i det hele tatt.

– Senterpartiet har vært krystallklare på at hovedbase helikopter skal være på Bardufoss. Det var Sp i behandlingen på Stortinget også. Sps stortingsrepresentant og medlem i utenriks- og forsvarskomiteen, Liv Signe Navarsete, har utfordret Ap til å bli med på et representantforslag i Stortinget som sikrer Bardufoss nå, før iverksettelsesbrevet til regjeringen får full effekt i år. Dette for å ta Aps nye signaler på alvor og gi dem muligheten til å rette opp fadesen, mens det ennå er tid, sier Prestbakmo.

Hvis det er slik at Alexandrova er så opptatt av Bardufoss, så burde hun kunne sikre at også Høyre stemmer for et representantsasjonsforslag, mener Prestbakmo.

– Hvis hun kunne det, så kunne hun kanskje framstå med en smule troverdighet. Slik det er nå er den ikkeeksisterende, mener Prestbakmo og Borch.

Ikke forberedt

- RART Regina Alexandrova bør ikke rope så høyt, men, mener Sps stortingskandidat i Troms, Sandra Borch.

Sandra Borch mener regjeringen og Troms Høyre ikke var forberedt på det voldsomme engasjementet helikoptersaken har vakt, og at Alexandrova føler behov for å markere seg.

– Jeg synes jo det er rart at Alexandrova som har sittet på Stortinget, nært der det skjer, kritiserer Ap. Hun har jo vært med i forhandlingene og bør derfor ikke rope så høyt. Men hvis Alexandrova klarer å få Høyre med på representantforslaget vårt, så vil jo det være veldig bra, sier Borch.

Kritisk til AP

Borch er også kritisk til Aps holdning i saken.

– Jeg synes det er et rart tidspunkt å komme ut med dette på, bare noen måneder etter forliket. Men da burde det jo være problemfritt for Ap å være med på Sps representantforslag, sier Borch.

rart: Regina Alexandrova bør ikke rope så høyt, men, mener Sps stortingskandidat i Troms, Sandra Borch. Foto: Ronald Johansen, itromsø Foto: Ove Caspersen