Kjelleren i bygget har vært stengt siden 6. januar, etter at et tilsyn av Lenvik Brannvesen avdekket avvik knyttet til manglende varselanlegg i hele underetasjen. Rydningen, som leier lokalet av Frank Berntzen, sier de er i gang med utbedringene.

– Vi har satt i gang prosessen og jobber for å få på plass et varslingsanlegg slik at vi kan ha åpen kjelleren til bluesfestivalen, i slutten av februar. Vi blir antakelig ferdig med påleggene i løpet av denne uken, sier han til Folkebladet.

Ansvar for avvik

I etterkant av tilsynet har det vært en ulik oppfatning mellom Rydningen og Berntzen på hvem som har hatt ansvaret for å utbedre avvikene. Selv sier Rydningen at han mener det er utleierens ansvar.

FASADE Utsiden til dette bygget blir ikke pusset opp i år.

– Jeg mener som brannvesenet at det er utleierens ansvar å rette opp i slike avvik, men når det er sagt, er det jeg som har satt i gang prosessen med å rette opp i dette, sier Rydningen.

– Er det en uoverensstemmelse mellom deg og Bertzen?

– Nei, det er ikke noen problem mellom oss.

Gamle avvik

Lenvik brannvesen stengte underetasjen på dagen i januar. Årsaken til det var at avvikene var mangler som skulle vært ryddet opp i for snart to år siden, da utestedet het «Go to Gate» og hadde en annen driver. Rydningen forklarer at han ikke var klar over avvikene, da han startet Pinne.

– Når den avisartikkelen kom på trykk, var jeg den eneste som ikke visste at det var et avvik,. Sidene hvor dette skulle ha stått var borte fra HMS permen (Helse-Miljø-Sikkerhet red. anm) permen. Jeg har ikke vært informert og det er fakta, sier Rydningen.

Eier av bygget, Frank Berntzen ønsket ikke å kommentere forholdet mellom han som utleier og Rydningen som leietaker, men bekrefter at han fortsatt mener at det er leietakers ansvar å rette opp i avvikene.

Fasaden blir ikke pusset opp

Frank Berntzen som eier bygningen som rommer utestedet Pinne, sier han ikke har noen planer om å pusset fasaden

TAUS Frank Berntzen er taus om planene videre for bygget hvor Pinne holder hus.

Bygningen som ligger ved rundkjøringen og inngangen av sentrumsområdet på Finnsnes, er det flere som har ønsket skulle gjøres noe med. Både lokalpolitikere og privatpersoner har uttalt seg om byggets utside, både i Folkebladet, og på sosiale medier.

Berntzen avkrefter at han går med planer om å pusse opp fasaden

– Nei, den blir ikke pusset opp i år, sier han til Folkebladet.

–Vil det bli pusset opp i fremtiden?

– Her har jeg intet nytt å fortelle avslutter Berntzen.

Bygget har huset flere utesteder tidligere: