Turen kan gå videre til Lyngen/Karnes i 4.divisjon.

Folkebladet har ikke lyktes å å få en uttalelse fra Allertsen selv, men FK Senja-trener Thomas Hagerupsen sier dette om saken:

– Nei, altså jeg vet ikke noe mer enn at Lyngen har vist interesse. Nå er det sånn for Fredrik, at han har havnet i en vanskelig jobb-situasjon med tanke på spill for oss. Det gjør det vanskelig for han å bli i Senja, forteller Hagerupsen til Folkebladet.

– Så FK Senja er helt utelukket nå?

– Sånn jeg har forstått det, så er det utelukket. Det var et håp om at det gikk i orden med turnus også videre, men det ble ikke sånn som han håpet, og da blir det vanskelig for han, og det blir vanskelig for oss å forholde oss til, sier FK Senja-treneren, som gjerne skulle ønsket å ha med seg midtbanespilleren videre.

– Ja, Fredrik er en bra fotballspiller, så det var han.

Allertsen har vært i FK Senja i tre sesonger, og har spilt 75 kamper og scoret tre mål i serie og cup.

Prosess

Tobias Nymo Melseth, Uros Vucenovic og Kjetil Warholm er andre spillere i FK Senja-stallen som hadde kontrakt som gikk ut etter forrige sesong.

PROSESS Senja-treneren sier at det jobbes med å få satt spillerstallen, og at mer kan være avklart innen kort tid.

Hagerupsen forteller at det fortsatt er en prosess når det gjelder forlengelse med disse.

– Altså, vi er i en prosess med flere spillere. Det kommer en oppdatering på hvordan ståa er etterhvert. Nå har vi treningskamp nå til helga, mot Finnsnes, og det kan hende det kommer en runde på det etter helga, hvem som spiller og hvem som ikke spiller for oss i år, sier Hagerupsen, og legger til at noen er mer aktuell enn andre.

– Jeg nevner ikke navn, men noen er mer aktuell for å bli med videre enn andre.

Stopperjakt

Klubben fra eventyr-øya er også på jakt etter en midtstopper. Dan-Roger Roland, som i flere sesonger har spilt for Finnsnes, men som nå på det nærmeste er klar for Fløya, var en spiller som var aktuell.

– Nei, altså, det var en veldig uformell dialog. Jeg kjenner han jo godt og det var mer på det nivået. Jeg luftet det litt for han, men han har reist mye i fem år nå for å spille fotball og klart, det er en ekstra belastning. Han er kommet til det stadiet i livet der han vi ha fotball litt mer i bakhånd og det er veldig forståelig, sier Hagerupsen.

– Det var ikke noe å gå videre med per nå, så får vi se på et senere tidspunkt, når han får laddet batteriene litt, sier han videre.

Lav profil

De har andre midtstoppere på blokka, men vil ikke gå ut med noen navn på nåværende tidspunkt.

– Det har vi, men jeg vil ikke gå ut med noen navn. Det er jævlig tøft om beinet der ute, det er mindre gode fotballspillere enn det er attraktive fotballklubber kan du si. Så det gjelder å holde en lav profil frem til ting er på papiret, sier Hagerupsen.

Hagerupsen ønsker også å få inn en ny høyreback.

– Nei, de to posisjonene som er prekær nå, er høyreback og midtstopper, forteller han.

Kjetil Warholm spilte 21 seriekamper for FK Senja i 2.divisjon i fjor, de fleste av dem som høyreback, og toppet Folkebladets Senjabørs etter sesongen, delt med midtstopper Daniel Mikkelsen.

– Siden dere ønsker en ny høyreback, betyr det at Warholm er en av de som er mindre aktuell?

– Nei, det er ikke avklart noe rundt Kjetil. Han har en skade han plages med også sier han, og har vel samtidig gitt litt utrykk for han at ikke ønsker å være med videre. Så Kjetil får komme om han vil bidra og føler at han har noe å bidra med, så ser vi på det da, sier Thomas Hagerupsen.

Warholm har ikke spilt noen av Senjas treningskamper.

– Spilleren Kjetil er udiskutabel. Men vi leter ekstremt etter totalpakken nå. Vi er opptatt av å få en god gruppe som skal trives, og ha et godt klima i gruppa med spillere som har lyst til å være her, avslutter han.