I tirsdagenes utgave av Folkebladet tok Hans-Kristian Sørensen (75) til orde for å få avlivet byelgen på Finnsnes. Elgen beiter i hager og ferdes langs veiene i sentrum. For å fremheve problemet oppfordret Sørensen folk til å ta kontakt med politiet og lufte sin frustrasjon. Det var det også flere som valgte å gjøre.

Frykter for sikkerheten

De som har tatt kontakt med politiet frykter for sikkerheten til både sine barn og seg selv.

– Det er småbarnsforeldre som kjører barna til skolen fordi de ikke vil la de gå alene, og også godt voksne som føler seg utrygge i møte med elgen. Det har vi forståelse for, forteller Nilsen, som ikke har tall på hvor mange som har kontaktet politiet angående elgen.

– Det er ikke alt vi loggfører. Noen snakker med vakthavende betjenter ute i gata, mens andre ringer inn. Det er ingen voldsom pågang, men vi har fått henvendelser fra flere som er urolig.

Elgens skjebne

På tross av alle henvendelsene er det ifølge Nilsen ingen som har meldt ifra til politiet om elgangrep.

– Så langt jeg har registrert er det elgens nære tilstedeværelse som skaper frykt og usikkerhet. Vi har ingen rapporter om at elgen er pågående eller har gått til direkte angrep på folk, sier lensmannen.

Dersom elgen ikke utgjør en fare for folk er det ikke sikkert politiet kan gjøre noe med den. Derfor ønsker politiet nå at folk tar kontakt om de opplever elgen som direkte aggressiv og farlig.

– På den ene siden må man ta stilling til er om elgen er en sikkerhetsrisiko for folk. På den andre siden mangler vi informasjon som tyder på det. Vi oppfordrer folk som har opplevd den for farlig eller aggressiv, om å gi beskjed til oss, så vi får tatt det i betraktningen i vurderingen av elgens videre skjebne.

Regionlensmann Arnold Nilsen, sier at de ønsker å få beskjed dersom noen opplever elgen som aggressiv og farlig, slik at de kan avgjøre elgens videre skjebne. Foto: Amund Hansen