Kvæfjord-bandet Forklædt som Voksen slipper albumet «Typisk» torsdag 9. Februar.

– Det er en plate fylt til randen med ekte nordnorsk spilleglede hvor det hverdagslige trekkes frem og vi alle kan kjenne oss igjen. Albumslippet feires med en Norgesturné som strekker seg fra Trondheim i sør til Tromsø i Nord.

Det hele startet med en særdeles beskjeden målsetting tilbake i 2011 – én eneste konsert som en hyllest til Kim Larsen og Gasolin, forteller Oda Maria Jørgensen, of fortsetter:

– Responsen var mildt sagt overveldende og antall spillejobber eskalerte raskt. Etter et par år på veien gikk vi gradvis fra å være et tributeband til å spille en stadig større andel av vårt eget materiale, sier Bjørnar Molberg.

Inspirert av

Bandnavnet er også hentet fra Kim Larsen og hans låt Forklædt som voksen.

– Det kunne ikke passet oss bedre, sier gruppen og ler.

Siden bandet først så dagens lys har det vært energisk livefremføring og høy allsangfaktor som har stått i høysetet. De har svart belte i konsertvirksomhet og en endeløs energi på scenen. Nå har disse låtene blitt spilt inn slik at festen kan fortsette hjemme.

– Låtene har på en måte blitt til underveis og nærmest fått sitt eget liv. Vi prøver låtene ut på publikum og ser hva som slår an. Etter et stort antall konserter har vi plukket ut de låtene som har fått best respons live og satt det sammen til nettopp dette albumet – Typisk Vi, forteller Ole Molberg Tobiassen.

Sjangermessig er det et vidt spenn på dette knippet med låter, og det kan være vanskelig å plassere i en liten boks.

Åpen klasse

– Vi liker å si at vi stiller i åpen klasse. Om man skal gå inn på detaljer kan man si at vi spiller delakustisk poprock med elementer hentet fra en rekke sjangere. Her er snev av alt fra disco, reggae, salsa og country, sier Kurt Henning Myhre.

Forklædt som Voksen hadde et ønske om å skape et variert album, hvor hver låt har sin egen sjarm og personlighet. Samtidig har de en trang til å skape en forbindelse med publikum.

Forklædt som Voksne opptrer på Pinne lørdag 18. februar.