Målselv ble dømt i Kofa (kontrollutvalget for offentlige anskaffelser) for ikke å ha fulgt anbudsprinsippene godt nok når det gjaldt anbudet på det nye sykehjemmet på Andslimoen. Rådmann Hogne Eidissen er svært lite fornøyd med at rådene fra konsulentfirmaet A3 føre til en kjennelse i Kofa. En kjennelse som gjør at kommunen ble nødt til å annullere anbudsrunden og lyse anbudet ut på ny.

– Vi skal ha et møte i morgen (i dag, jour. anm.) som vil avklare hva vi gjør. Men det er ingen hemmelighet at vi er svært lite fornøyd med hvordan denne saken endte, sier Eidissen til Folkebladet.

Pengekrav

Målselv kommune har hatt utgifter i forbindelse med at Storegga Entreprenør, som brakte saka inn for Kofa, fikk medhold på sin klage. Utgifter Hogne Eidissen sier Målselv kommune ikke akter å betale.

– Vi kommer til å bruke A3 videre i prosessen fordi firmaet allerede er langt inne prosessen, men vi akter ikke å betale for det som er gjort fram til nå. Og det er firmaet inneforstått med. Så får vi se på kostnadene vi har hatt til advokat. Vi betalte for kompetanse og da forventer vi at alt går greit, sier Eidissen.

Møtet avgjør

Møtet i dag vil være avgjørende for hva Målselv kommune velger å gjøre.

- Nå er vi der vi er og vi må diskutere situasjonen slik at vi kommer til en minnelig enighet, sier Eidissen.

Så fort som mulig

Eidissen ønsker å få saken avklart raskt, slik at anbudet på sykehjemmet kan sendes ut igjen så fort som mulig.

– Så snart vi har hatt møtet kommer vi til å lyse ut anbudet så fort som mulig. Jeg ønsker at vi skal komme i gang med byggingen så raskt som mulig, sier Eidissen.

Det nye sykehjemmet skal ligge på Andslimoen, nært opp til helsesenteret og dementavdelingen Målselvtunet. Sykehjemmet har en kostnadsramme på rundt 160 millioner kroner.