BØVÆR: De siste årene har Arnfinn Johnsen holdt flere fotokurs på Senja. I slutten av april er første gang den prisbelønnede fotografen skal ha kurs for nybegynnere. Kurset arrangeres på Kråkeslottet og går over en helg. Johnsen forteller til Folkebladet at interessen har vært enorm.

– Workshopen i april er utsolgt tre måneder i forveien og det er venteliste for å komme med. Jeg har holdt på med dette i noen år og aldri opplevd noe liknende, sier han.

– Her er det et eventyr For tredje år på rad har fotografer reist fra alle kanter av landet for å delta på fotokurs på Senja. – Det er stort å komme hit, sier en av dem. Fra hele landet

Kurset i april er en av tre workshoper som blir holdt i år. Begynnerkurset vil blant annet ta for seg de forskjellige programområdene på et kamera og manuell bruk. Det neste kurset, i august, nærmer seg også fullbooket. Tidligere år har workshopene gått over en uke, mens kurset nå i april arrangeres i løpet av en helg. Derfor tenkte Johnsen, som opprinnelig er fra Senja, at det ville være flest folk fra nærområde som ville melde seg på.

– Jeg trodde de bare ville komme deltakere fra Troms, men det kommer folk fra hele landet. Det er helt utrolig.

Gull til Senja- fotograf Arnfinn Johnsen kan glede seg over gullmedalje i Fotograflaugs årskonkurranse. – Helt suverent

Det var den lokale produsenten Linda Juanette Lande som først forseslo ideen med fotokurs på Senja overfor Johnsen. Hun gleder seg også over den store kursinteressen.

– Kråkeslottet har blitt vår faste lokalitet for workshopene, og stedet og omgivelsene passer perfekt for våre workshops. Jeg ordner med tilrettelegging og det praktiske i forkant, og under selve workshopen, slik som blant annet måltider, sier hun.

– Workshops må planlegges nøye i forkant og foreløpig er det ikke planlagt noen flere på Senja, enn de tre som allerede er annonsert for inneværende år, sier Lande.