TROLLVIKA: I en fotokonkurranse på bildedelingstjenesten Instagram ble Thomas Rasmussen valgt ut som en av ti vinnere. Det var Sparebanken Nord-Norge som arrangerte konkurransen under emneknaggen solinordnorge.

– Det var artig. Jeg hadde ikke trodde at jeg skulle vinne, så det var veldig stas, sier Rasmussen til Folkebladet.

Natt og dag

Til sammen ble det delt over tusen bilder i konkurransen. Rasmussen oppdaget konkurransen ved en tilfeldighet, og begynte å lete i arkivet etter sol-bilder han hadde tatt. 29-åringen er nemlig en ivrig fotograf, en hobby han har drevet mye med de siste seks årene.

– Jeg er ute både dag og natt. Hvor mye tid jeg bruker varierer litt, men jeg holder på med foto og bildebehandling på datamaskinen stort sett hver dag. Er det en mulighet for å dra ut å se nordlyset eller de fine solnedgangene så er jeg klar, forteller han.

Fra arkivet

Ifølge hobbyfotografen er denne tiden på året veldig godt egnet for fotografering.

– Det er en veldig fin tid. Jeg har nettopp vært ute og fløyet med drone og det er godt å se sola igjen.

Vinnerbildet som sikret Rasmussen 5.000 kroner i premiepenger er derimot ikke helt nytt.

– Bildet er tatt i Trollvika oppe på en steinknaus. Jeg kom meg veldig lavt på bakken og fikk tatt bildet oppover mot sola og samboeren min. Det ble tatt for tre år siden, og var kanskje et av de første bildene jeg ble fornøyd med, forteller han.

Blir motivert

En jury i Sparebanken Nord-Norge kåret de ti vinnerne i konkurransen, som fikk bestemme om de ville ha pengene i BSU-konto, pensjonskonto eller aksjefond.

– Premiepengene går i et fond til sønnen min, forteller Rasmussen.

Senja-væringen sier han blir motivert av å delta og gjøre det bra i fotokonkurranser, og er noe han absolutt kommer til å fortsette med.

– Jeg holder på og engasjerer med i en annen konkurranse allerede nå, så det går i ett, avslutter han.

Thomas Rasmussen har drevet med fotografering i seks år og deltar gjerne i fotokonkurranser. Foto: Privat