Dette bildet er fra 1977 og er tatt under et hopprenn i Pionerbakken, som da nylig var oppgradert og satt i stand for hopping igjen, etter mange års dvale.

Pionerbakken ligger på øversida av Botnvatnet i Finnfjordbotn — rett ved siden av den såkalte Sovjetbakken, som var en monsterbakke i forhold til den mindre Pionerbakken.

I sin tid hoppet både Sverre Stenersen og andre kjente lokale hoppere i Sovjetbakken — Stenersen strakte seg såvidt vites hele bakken ned (60-70 meter?) en gang på slutten av 50-tallet.

En annen bakke ikke langt unna, var Mettebakken rett ovenfor Fagernes skole, som var flittig brukt i forbindelse med skoleskirenn på 60-tallet.

Atskillig mindre hoppbakker som også var mye brukt av guttunger i Finnfjordbotn på den tiden, var Skjåbakken, Elevbakken og Giæverbakken.

Og inne i Finnfjorden hadde man også Storbakken og Bernhardbakken. Nå i 2017 er ingen av disse hoppbakkene i bruk lenger.

Takk til Eivind Løkse for utfyllende opplysninger. Foto og bildetekst: Olaf Øwre

Dette bildet er fra 1977 og er tatt under et hopprenn i Pionerbakken, som da nylig var oppgradert og satt i stand for hopping igjen, etter mange års dvale. Foto: Olaf Øwre