FINNSNES: Midt-Troms motorferdselforening fikk i fjor dispensasjon av Lenvik kommune fra lov om motorferdsel i utmark og vassdrag. Bakgrunnen var at foreningen ville besiktige aktuelle traseer for rekreasjonskjøring med snøscooter på Lenvikhalvøya.

Godt mottatt

Foreningen har kommet med forslag til løypetrasee i tre faser. Den første fasen er løype fra Tenneskjær til Sollidalen, med tilslutningsløyper fra Kårvikhamn og Langnes. I fase to går løypa fra Sollidalen mot Finnsnes og Nord-Norsk trafikksenter, mens den tredje traseen går fra campingen på Botnhågen med tilknytning mot løypenett i Målselv og Sørreisa.

Utredningen som Midt-Troms motorferdselforening har utført på dugnad, ble startet med å kontakte grunneiere i berørte områder. I sin redegjørelse skriver foreningen at tiltaket for å få etablert et løypenett generelt sett har blitt veldig godt mottatt av grunneiere, berørte næringsvirksomheter og bygdelag. Foreningen har lagt frem forslag til løypetraseer for Utvalg for miljø og forvaltning, som behandlet saken torsdag.

Omfattende arbeid

Rådmannen la frem saken uten innstilling til vedtak. I sin vurdering påpekte rådmannen at en prosess for å etablere rekreasjonsløyper i kommunen vil medføre et omfattende arbeid med å vurdere ulike hensyn, som friluftsliv, naturmangfold og andre berørte interesser.

– Før man eventuelt går i gang med arbeidet bør utvalget vurdere å sette opp en planprosess som også vil sikre at det er et reelt grunnlag for å etablere rekreasjonsløype(r) i aktuelle områder. Utvalget bør derfor gi de nødvendige signaler om den videre prosessen, skrev rådmannen i sin vurdering.

Gir fullmakt

Leder i Utvalg for miljø og forvaltning, Kjetil Johnsen (Ap), forteller at utvalget stilte seg bak forslaget fra motorferdselforeningen.

– Utvalget er enstemmig veldig positive til at tiltaket gjennomføres i den trinnvise rekkefølgen foreningen skisserer, og har gitt rådmannen fullmakt til å starte planprosessen med å få etablert en scooterløype.

I budsjettet er det satt av 100.000 kroner til arbeidet. Det vil likevel ta en stund før en endelig avgjørelse blir tatt.

– Planavdelingen har veldig store planprosesser som pågår for øyeblikket, så vi får nok ikke saken tilbake i utvalget førkanskje i mai.

Midt-Troms Motorferdselforening har kommer med et forslag til løypetraseer for rekreasjonskjøring med snøscooter i Lenvik. Foto: Linda Juanette Lande