Endelig helg!

Sonja Westrheim

Alder: 76 år

Bosted: Soløy, Lavangen

Yrke: Konservator ved Sør-Troms Museum

Hobbyer: Kulturhistorie, språk, to hunder, fire katter og revyarbeid.

Aktuell: Som arrangør av Kjerringjuldagen som arrangeres på Krambuvika i Lavangen førstkommende lørdag.

+ + + + + + +

ARRANGØR Konservator Sonja Westrheim inviterer til Kjerringjuldag på Krambuvika i Lavangen førstkommende lørdag 28. januar.

Har du noen planer for helga som kommer?

– Ja, det meste av lørdagen går nok med til å arrangere Kjerringjuldagen, som sikkert kommer til å vare ut i de små timer. Men søndag tar jeg fri, og da blir det nok en tur med hundene og ellers slappe av og kose seg.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Jo, det skal jeg si deg, det var nyttårskonserten med Arctimus på Fjellkysten her i Lavangen i begynnelsen av januar. En utrolig flott konsert. Vi har vært på flere tidligere nyttårskonserter med Arctimus på samme sted. De svikter aldri.

Har du noe stort forbilde?

– Forbilde? Donald Trump er i hvert fall ikke noe forbilde! Nei, mine forbilder er damene i Norske Kvinners Sanitetsforening, som gjør en formidabel innsats på flere områder. Man må bare ta hatten av for det de utretter. Ellers sto jo også kvinnene som før feiret Kjerringjuldagen også på og jobbet både sent og tidlig, og fortjener å bli sett opp til.

Hva liker du best i Midt-Troms?

– Det må være naturen, som strekker seg fra innlandet til De ytterste skjærene ut på Senja. Jeg har også stor sans for de flotte menneskene som bor i dette området.

Hva mangler i Midt-Troms?

– Mangler? Det eneste jeg synes vi mangler er en skikkelig skøytebane, gjerne her i Lavangen. Jeg var ikke akkurat ung og lovende, men gikk likevel mye på skøyter i oppveksten. Det var veldig moro, og noe jeg har lyst til å ta opp igjen.

Hva leser du og ser på TV?

– På jobben har vi avisen Fremover, så den leser jeg der. Ellers går det mye i riksaviser som Dagbladet, Aftenposten og Klassekampen. Jeg ser ikke så mye på TV, men må ha med meg Dagsrevyen. Og så liker jeg veldig godt engelske krimserier, noe de er best på. Ellers går det i debatter, naturprogram og litt humor.

Hva synes du om Folkebladet?

– Folkebladet er en helt greilokalavis som informerer mye bedre enn Nordlys om det som skjer i vårt område. Jeg holdt Nordlys før, men den har jeg sagt opp. Synes også at Folkebladet er god på kultur.

Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Grei nok, det holder for meg.

Har du noe drømmereisemål?

– En tur med Den transsibirske jernbanen, og så bår over til Japan. Den turen har jeg aldri tatt selv om jeg liker veldig godt å reise med tog.

Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Det kan være så mangt. Sammen med gode venner med god mat og drikke, eller bare sammen med gubben med god mat og drikke.